Enel a semnat acordul cu grecii de la PPC. Activele din România, vândute pentru 1,26 miliarde euro!

Grupul italian de utilităţi Enel a anunţat că îşi va vinde operaţiunile din România către Public Power Corp, cea mai mare companie de gen din Grecia, pentru 1,26 miliarde de euro, în cadrul unui plan care vizează reducerea datoriilor şi concentrarea pe energiile verzi.

09 mart. 2023, 11:26
Enel a semnat acordul cu grecii de la PPC. Activele din România, vândute pentru 1,26 miliarde euro!
Enel a semnat acordul cu grecii de la PPC. Activele din România, vândute pentru 1,26 miliarde euro!

Enel a semnat acordul cu grecii de la PPC. Enel S.p.A. a semnat, joi, cu Public Power Corporation S.A. (PPC) un acord pentru vânzarea tuturor participațiilor deținute de către Grupul Enel în România, potrivit unui comunicat de presă al Enel. Acordul prevede plata de către PPC a unei sume totale de aproximativ 1,26 miliarde de euro, ceea ce evaluează societățile vândute la circa 1,9 miliarde de euro (100% din acțiuni). Suma totală poate fi ajustată conform unor clauze uzuale în astfel de tranzacții precum și printr-un mecanism pentru potențiale plăți ulterioare, în funcție de valoarea viitoare a activității de retail, se arată în comunicatul Enel.

Citeşte şi: Ce se întâmplă cu facturile românilor de la ENEL. Compania a fost cumpărată de greci

„Prin vânzarea tuturor activităților din România, continuăm planul de vânzare de active prezentat în urmă cu 3 luni în cadrul Planului Strategic 2023-2025 al Enel”, a declarat Francesco Starace, CEO și Director General al Grupului Enel, care a adăugat: „Suntem mândri de rezultatele obținute în România de la intrarea în țară în 2005 și apreciem munca susținută și devotamentul colegilor noștri, care ne-au permis să devenim unul dintre cei mai importanți jucători integrați în domeniul energiei în România. Suntem încrezători că un grup internațional important precum PPC va continua această poveste de succes”.

Citeşte şi: ENEL va emite clienţilor facturi ce vor include două perioade de facturare: „Revenim şi facturăm şi cealaltă jumătate a lunii decembrie” 

Finalizarea tranzacției, așteptată în trimestrul al treilea al acestui an, este supusă unor condiții întâlnite în mod obișnuit în acest tip de acorduri, inclusiv permisiunea autorităților antitrust competente.

Grupul Enel este un jucător major în energie în România din 2005, în trei regiuni importante ale țării, respectiv Muntenia Sud (inclusiv București), Banat și Dobrogea, deservind în total peste trei milioane de clienți. Enel Energie și Enel Energie Muntenia sunt furnizori majori de energie electrică și gaze naturale, precum și de servicii cu valoare adăugată. În România, Grupul mai are activități prin Enel X în domeniul serviciilor inteligente pentru locuințe, producției de energie la nivelul locului de consum și eficienței energetice, iar prin Enel X Way în domeniul mobilității electrice.