Enel, mesaj pentru clienţi după ce a anunţat plecarea din România

Enel a transmis că toate activităţile operaţionale din România se desfăşoară şi vor continua să se desfăşoare în mod normal, fără a afecta clienţii finali. Reacţia companiei vine după anunţul privind retragerea de pe piaţa de energie din România.

23 nov. 2022, 13:06
Enel, mesaj pentru clienţi după ce a anunţat plecarea din România

Grupul italian Enel, care a anunţat marţi vânzarea activelor din România anul viitor, a transmis miercuri că toate activităţile operaţionale ale companiei în România se desfăşoară şi vor continua să se desfăşoare în mod normal, fără a afecta clienţii finali.

“Toate activităţile operaţionale ale Enel în România se desfăşoară şi vor continua să se desfăşoare în mod normal, fără a afecta clienţii finali care vor beneficia în continuare de toate serviciile şi produsele cu care sunt obişnuiţi”, anunţă compania.

 

De ce pleacă Enel din România. Explicația șefului companiei italiene

Francesco Starace, directorul general al grupului Enel, a explicat în cadrul unui interviu de ce compania pe care o conduce își va încheia afacerile de pe piața din România.

În opinia șefului Enel, România nu mai este o piață satisfăcătoare. Practic, „nu mai există loc de creștere”.

„Am decis să ieșim din România pentru ca am ajuns într-un punct în care este dificil să mai obținem o creștere suplimentară în viitor.

Am ‘saturat’ spațiul pentru investiții în rețele si am ajuns – mai mult sau mai puțin – într-o poziție pe segmentul de clienți și de producție care nu mai oferă multe posibilități de creștere”, a declarat șeful de la Enel, potrivit Libertatea.

„Deci motivul pentru care plecăm nu este pentru că nu ne place cadrul legal și de reglementare din România, care nu este mai bun sau mai rău decât multe altele.

Am văzut că toate guvernele europene au luat măsuri în contextual prețurilor mari la gaze din toată Europa. Nu cred că România s-a descurcat mai bine sau mai rău decât alții. Trebuie să ne descurcăm în această situație cât de bine putem”, a afirmat șeful Enel.