O nouă țeapă lasă românii fără bani. Ce au ajuns să facă marile companii din energie

După scumpirea cu 400% a tarifelor din energie într-un an de zile, cazurile halucinante nu se opresc aici. Distribuitorii de gaz și energie au început să provoace noi probleme consumatorilor, susțin românii care protestează în mediul virtual. 

21 nov. 2022, 17:46
O nouă țeapă lasă românii fără bani. Ce au ajuns să facă marile companii din energie

Facturile copleșitoare la energie și sărăcirea accelerată a românilor i-a determinat pe cetățeni să se solidarizeze în social media și să-și împărtășească experiențele.

Astfel, un cetățean din țara noastră a reclamat un caz de-a dreptul revoltător: emiterea unor facturi cu sume imense, pentru noii proprietari, cu consum zero.

Iată povestea bizară, distribuită în social media:

„De curând, un prieten foarte bun a devenit clientul minunatului Enel, la un tarif de 4 lei și ceva per KwH. I-au venit primele facturi pe două luni, de aproximativ 2.700 de lei. Ideea este că el este proaspăt proprietar la apartamentul unde a trecut la Enel și nu avea idee că media consumului pe 2021 a fost de peste 300 KwH și că NU va beneficia de ‘ocrotirea’ ordonanței în cauză. 

Cei de la Enel nu i-au comunicat acest lucru când a semnat contractul și când a mers la ei, i-au aruncat ordonanța în față. Așadar, el moștenește media consumului vechiușui proprietar, deși el este client nou. Are cineva ideea dacă se poate face ceva să scape de aceste facturi sau s-a confruntat cineva cu această situație?”, a declarat românul, pe Facebook.

 

Românii, revoltați de facturile uriașe la energie

 

Românii copleșiți de facturile uriașe au reacționat virulent:

„Asta nu poate fi corect! Mare măgărie!”;

„Să meargă să discute, eu cred că există o rezolvare, pentru că el este client nou”;

„Nu există nicio rezolvare. Singura variantă este instanța de judecată!”;

„Sper ca măcar Dumnezeu să-i aibă în mila sa pe acești hoți, dacă ANRE tot nu face nimic!”.

Nu numai ENEL ar recurge la astfel de strategii murdare:

„Aceeași problemă o am și eu cu CEZ. Se pare că am luat țeapă. Banii pe facturi nu-i mai primesc înapoi”, a notat un alt internaut.

În timp ce buzunarele românilor s-au golit în ultimii doi ani de zile, băncile și companiile din energie au raportat profituri – record.