Englezii au sărbătorit pe viscol ieşirea din lockdown. Imagini impresionante de la terase, oamenii au mâncat şi au băut bere, în ciuda vremii potrivnice FOTO

Cozi s-au format luni la intrarea în magazinele din Anglia, în timp ce frizeriile şi-au primit clienţii disperaţi, după ce la miezul nopţii barurile care au terase au început să servească din nou băuturi odată cu încheierea celor trei luni de lockdown impus de guvernul premierului britanic Boris Johnson pentru a opri noul val al pandemiei COVID-19

12 apr. 2021, 18:29

Temperaturile au scăzut la -3 grade Celsius peste noapte şi mulţi englezi s-au trezit dimineaţa că afară e viscol şi zăpadă, însă asta nu i-a împiedicat să sărbătorească ieşirea din lockdown. În imaginile publicate de Daily Mail pot fi văzuţi mai mulţi oameni care iau masa în aer liber, în Cranleigh (Surrey), fără să fie deranjaţi deloc de vremea potrivnică. De asemenea, oamenii îşi savurează liniştiţi berea pe viscol în Bardon Mill (Northumberland), în timp ce locuitorii din Manchester şi Londra au fost mai norocoşi şi au avut parte de vreme însorită.

Campania de vaccinare rapidă prin care mai mult de jumătate din populaţia adultă din Marea Britanie a primit cel puţin prima doză de vaccin anti-COVID-19 a permis reducerea cu mai mult de 90% a numărului cazurilor de COVID-19 şi a celui al deceselor cu peste 95% faţă de vârful din luna ianuarie.

Într-un mesaj transmis luni, Boris Johnson a descris redeschiderea ţării drept un ”pas major”, dar a cerut populaţiei să fie în continuare responsabilă, în special să evite contactele în spaţii închise şi să se spele pe mâini.

Cunoscut pentru părul său mereu dezordonat, devenit un fel de marcă proprie, Johnson s-a numărat printre numeroşii britanici care în ziua redeschiderii frizeriilor au mers repede să se tundă. El a promis anterior că va veni de asemenea la o terasă pentru a bea o bere în ziua ieşirii din lockdown. Barurile şi restaurantele pot servi deocamdată numai afară, servirea în spaţii închise urmând să fie permisă începând din 17 mai sau probabil chiar mai târziu.

Citeşte şi Veste importantă pentru românii din Anglia. Toţi rezidenţii vor primi două teste gratuite anti-Covid, în fiecare săptămână

Relaxarea restricţiilor decisă de guvernul de la Londra se aplică în Anglia, în timp ce în Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord guvernele acestor provincii au decis propriul ritm de reluare a activităţilor.

Redeschiderea economiei este crucială după ce PIB-ul britanic s-a contractat anul trecut cu 9,8% din cauza restricţiilor antiepidemice. Sute de mii de afaceri s-au închis la începutul lunii ianuarie, când Marea Britanie a intrat în al treilea lockdown pentru a opri valul de infecţii provocat de o variantă mai contagioasă a coronavirusului, descoperită iniţial în sudul Angliei şi care între timp s-a răspândit în toată Europa.

Citeşte şi Anglia nu mai dă voie populaţiei să iasă din ţară. Cei care vor călători în străinătate vor fi amendaţi cu 5.000 de lire sterline


loading...
Partenerii noștri