Veste importantă pentru românii din Anglia. Toţi rezidenţii vor primi două teste gratuite anti-Covid, în fiecare săptămână

Toţi rezidenţii din Anglia vor putea să se testeze împotriva noului coronavirus de două ori pe săptămână în regim de gratuitate.

05 apr. 2021, 09:29
Veste importantă pentru românii din Anglia. Toţi rezidenţii vor primi două teste gratuite anti-Covid, în fiecare săptămână

În perioada următoare, teste rapide anti-COVID-19, gratuite, vor fi oferite pe scară largă tuturor rezidenţilor din Anglia care vor să se testeze în centre locale special amenajate, precum şi în şcoli şi în sediile unor companii, a anunţat luni guvernul britanic, citat de Sky News.

Până la această dispoziţie, disponibilitatea testelor rapide era limitată şi de aceste produse puteau să beneficieze doar persoanele din grupurile deosebit de vulnerabile.

Testarea populaţiei este considerată o măsură absolut necesară pentru a nu periclita succesul campaniei naţionale de vaccinare din Marea Britanie, în contextul în care această ţară a început să relaxeze restricţiile antiepidemice, a declarat prim-ministrul Boris Johnson.

Citeşte şi Anglia nu mai dă voie populaţiei să iasă din ţară. Cei care vor călători în străinătate vor fi amendaţi cu 5.000 de lire sterline

Companiile care au mai mult de 10 angajaţi pot să solicite teste rapide gratuite pentru salariaţii lor. De asemenea, testările rapide vor continua în şcoli.

Rezidenţii englezi vor putea să se testeze în centre locale special amenajate sau să comande astfel de teste care le vor fi livrate la domiciliile lor.

Citeşte şi Carmen Şerban s-a reprofilat. Ce face acum artista: „M-a sunat un sportiv din Anglia și de la el a pornit totul”