Englezii de la Endava angajează 250 de persoane în centrele din România

Endava, companie britanică de servicii şi soluţii IT pentru companii, vrea să recruteze peste 250 de persoane la nivel naţional, cea mai mare parte în centrul de la Iaşi, a anunţat subsidiara locală.

RomaniaTV.net
19 ian. 2012, 14:01
Englezii de la  Endava angajează 250 de persoane în centrele din România

„Cele mai multe angajări vor avea loc la Iaşi, unde compania va desfăşura în perioada 24-28 ianuarie şi primul eveniment de recrutare organizat în acest an. De asemenea, la nivel naţional, compania a efectuat deja în primele două săptamâni ale anului 2012 aproximativ 50 de angajări”, se arată într-un comunicat al Endava remis MEDIAFAX.

Printre cei mai căutaţi IT-işti se numără dezvoltatori Java şi .Net, testeri software, project manageri şi business analişti.

În acelaşi timp, pentru centrele de dezvoltare din Cluj-Napoca şi Bucureşti sunt căutate profile cum ar fi arhitecţi software, specialişti Business Inteligence, ingineri de suport, analişti service desk sau 3rd line consultants pe tehnologii Microsoft şi Unix & Networking.

Dintre cele 250 de angajări anunţate pentru prima jumătate a acestui an, aproximativ 180 sunt poziţii deschise la Iaşi, unde compania are în prezent peste 130 de angajaţi.

La Cluj-Napoca, unde se află cel mai mare centru de dezvoltare al companiei din România, cu peste 190 de angajaţi, vor fi recrutaţi alţi 35 de specialişti IT în primele 6 luni din acest an.

În centrul regional de coordonare şi consultanţă din Bucureşti, compania îşi va extinde echipa de la 10 la 50 de persoane.

La începutul acestui an, Endava Romania număra aproximativ 340 de angajaţi la nivel naţional, cu 33% mai mult decât în ianuarie 2011.

„Proiectele pe care Endava le desfăşoară din centrele de dezvoltare din România, în special pentru clienţi din Marea Britanie, dar şi din SUA şi România, necesită în momentul de faţă un ritm de creştere mai accelerat al numărului de angajaţi. La finalul acestui an, sediul din Iaşi va fi cu siguranţă cel mai mare centru al companiei din România şi Europa de Est, însă pentru a doua jumătate a lui 2012 este programată şi extinderea centrului din Bucureşti, cu până la 100 de persoane”, a declarat directorul Endava pentru Europa Centrală şi de Est, Marian Popa.

Pentru întreg anul, compania estimează o dublare a numărului de angajaţi din România, la peste 750 de persoane.

Endava este o companie privată de servicii IT înfiinţată în 2000.

Cu peste 750 de angajaţi, Endava are opt sedii în Marea Britanie, Statele Unite, România şi Republica Moldova şi are o cifră anuală de afaceri de peste 29 milioane de lire serline (34 de milioane de euro).

Endava livrează soluţii de business şi servicii informatice în special pentru organizaţii mari din Marea Britanie şi Statele Unite, de la bănci de retail, companii de carduri de credit şi companii din domeniul telecom, la trusturi media.