Englezii nu-i mai rabdă: Romii îşi depun excrementele numai în zonele de lux ale Londrei

Un grup de români de etnie romă a ajuns în atenţia autorităţilor britanice din cauza ocupării unui parc într-o zonă exclusivistă din centrul Londrei, spre nemulţumirea localnicilor, care au sesizat poliţia.

RomaniaTV.net
24 apr. 2013, 13:49
Englezii nu-i mai rabdă: Romii îşi depun excrementele numai în zonele de lux ale Londrei

Zeci de romi au sosit la sfârşitul săptămânii trecute în zona Pieţei Bryanston, în cartierul Marylebone din centrul Londrei. Ei au sărit gardul pentru a intra în parcul privat situat într-o zonă exclusivistă a Londrei, relatează publicaţia London Evening Standard, citată de Mediafax.

 „Mă îndreptam spre casă sâmbătă după-amiază şi am văzut cum un individ sărea gardul. Am strigat la el să iasă din parc. Am sunat imediat la poliţie” , a declarat Peter Rosenthal, un pensionar în vârstă de 75 de ani.

Mai mulţi localnici au semnalat că parcul a fost poluat cu gunoi, iar zona miroase a excremente umane. „Este oribil acum. Plătim sume uriaşe pentru întreţinerea parcului. Nu este o toaletă publică!„, a spus un alt localnic.

Incidentul intervine la o săptămână după ce presa britanică a relatat că zeci de români de etnie romă care fuseseră evacuaţi cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Londra au revenit în zona Marble Arch, în apropiere de Hyde Park, localnicii denunţând condiţiile neigienice şi dezordinea provocate de aceştia.