Englezii, şocaţi când au aflat ce avere are Ion Ţiriac. Cum l-au prezentat pe miliardarul din România

Englezii au fost uluiți când au aflat ce avere impresionantă posedă Ion Țiriac, fost jucător de tenis și actual om de afaceri de succes, la vârsta de 84 de ani. Forbes îl situează pe Ion Țiriac pe locul 1488 la nivel mondial, cu o avere estimată la două miliarde de dolari.

24 ian. 2024, 10:28
Englezii, şocaţi când au aflat ce avere are Ion Ţiriac. Cum l-au prezentat pe miliardarul din România
Englezii, şocaţi când au aflat ce avere are Ion Ţiriac. Cum l-au prezentat pe miliardarul din România

Englezii, şocaţi când au aflat ce avere are Ion Ţiriac. Românul a fost descris de Daily Star ca fiind „primul miliardar al României în 2007”, profitând de dispariția comunismului pentru a înființa prima bancă privată din țară și extinzându-și ulterior afacerile în diverse sectoare precum amănuntul, asigurările și companiile aeriene.

Citeşte şi: Ce se întâmplă cu averea lui Ion Ţiriac, după moartea miliardarului: „Toată lumea va primi aceeași sumă”. Sportivul are nu mai puțin de 33 de copii

Englezii au fost surprinși de faptul că, deși Ion Țiriac nu are atât de multe titluri de Grand Slam ca alți jucători de tenis celebri, este de fapt cel mai bogat jucător de tenis din lume, depășindu-i în avere pe Novak Djokovic și alții.

„Dacă le-ai cere la 100 de oameni să numească cel mai bogat jucător de tenis din lume, din trecut sau din prezent, probabil că aceştia i-ar enumera pe Novak Djokovic, Roger Federer şi Serena Williams. Răspunsul corect este, de fapt, Ion Ţiriac. S-ar putea să nu aibă atât de multe titluri de Grand Slam, dar este atât de bogat încât a fost primul miliardar al României, în 2007. Are de şapte ori mai mulţi bani decât Djokovic. Ţiriac a profitat de dispariţia comunismului din ţara lui şi a înfiinţat prima bancă privată din România. S-a extins apoi în afaceri cu amănuntul, asigurări şi companii aeriene. Pe lângă faptul că deţine un avion privat, se spune despre el că este singura persoană de pe planetă care deţine nu unul, ci două Rolls-Royce Phantom IV”, au scris englezii.

Citeşte şi: Ce pensie primeşte Ion Ţiriac. Suma este colosală, ce face miliardarul cu banii primiţi de la statul român

Printre „miliardarii necunoscuţi” în Marea Britanie, amintiţi de Daily Star, mai sunt figurează Anna  Kasprzak, Mukesh Ambani, Jessica Pegula şi Faiq Bolkiah.