Ce pensie primeşte Ion Ţiriac. Suma este colosală, ce face miliardarul cu banii primiţi de la statul român

Omul de afaceri Ion Țiriac a intrat în atenția publicului din România datorită pensiei sale impresionante de 12.000 de lei pe lună, o sumă care depășește cu mult viitoarea pensie minimă garantată pentru români, începând cu anul 2024.

17 nov. 2023, 09:19
Ce pensie primeşte Ion Ţiriac. Suma este colosală, ce face miliardarul cu banii primiţi de la statul român
Ce pensie primeşte Ion Ţiriac. Suma este colosală, ce face miliardarul cu banii primiţi de la statul român

Ce pensie primeşte Ion Ţiriac de la statul român. Miliardarul român a a obşinut o pensie substanțială datorită celor 20 de ani petrecuți în calitate de ofițer în Ministerul de Interne, pensionându-se cu gradul de colonel. Acest serviciu lung și dedicat i-a adus nu doar recunoașterea publică, ci și o pensie considerabilă de la stat.

Ion Ţiriac primeşte de la stat 12.000 de lei pe lună, iar din 1999 a ales să îi pună într-un cont pe care nu l-a accesat încă. Un detaliu interesant este legat de gestionarea banilor primiti sub formă de pensie. Din 1999, Ion Țiriac a ales să nu cheltuie direct acești bani, ci să îi depoziteze într-un cont special. Până în prezent, această strategie i-a adus peste 700.000 de euro în cont, iar mogulul român nu a atins încă această sumă considerabilă.

Citeşte şi: Aroganţa pe care doar Ion Ţiriac şi-a permis-o! Anunţul despre miliardarul român a uimit întreaga lume

Pensia lui Ion Țiriac nu doar că impresionează prin cifrele sale, ci și prin faptul că depășește cu mult cea mai mică pensie pe care românii o vor primi începând cu 2024. Ministerul Muncii a anunțat că nicio pensie nu va scădea sub 1.281 de lei, reprezentând indemnizația minimă socială. Prin comparație, pensia generoasă a lui Ion Țiriac este de aproape zece ori mai mare.

Pe de altă parte, presa de specialitate a anunţat că averea lui Ion Ţiriac poate fi estimată la 2,3 miliarde de dolari (în jur de două miliarde de euro).

Citeşte şi: Fosta iubită a lui Ion Țiriac s-a apucat de OnlyFans. Cât de mulți bani câștigă pe platforma pentru adulți femeia care i-a răpit inima miliardarului