Enigma morţii lui Yasser Arafat: Liderul palestinian a fost otrăvit cu poloniu

Publicat: Miercuri, 04 Iulie 2012 12:51 // Actualizat: Miercuri, 04 Iulie 2012 12:51 // Sursa: RTV.net

Fostul lider al Autorităţii Palestiniene, Yasser Arafat, care a murit în 2004, a fost otrăvit cu poloniu - o substanţă radioactivă - potrivit concluziilor analizelor făcute într-un laborator din Elveţia şi citate într-un documentar difuzat marţi de canalul de televiziune Al Jazeera.

Experţii elveţieni au analizat probe biologice prelevate de pe îmbrăcămintea lui Yasser Arafat, fostul lider palestinian care a murit în 2004. Văduva lui, Souha, a fost cea care a oferit hainele cu care Arafat era îmbrăcat când se afla în spitalul militar din Percy, la sud de Paris, unde a murit, după cum a declarat Francois Bochud, directorul Institutului de Fizică a Radiaţiilor din Lausanne, în documentarul asupra morţii lui, difuzat de Al-Jazeera. 

"Concluzia (analizelor,n.r.) a fost că noi am găsit un nivel semnificativ de poloniu pe aceste eşantioane", a mai precizat Bochud. Tot cu poloniu a fost otrăvit şi fostul spion rus refugiat la Londra, Alexandr Litvinenko, în 2006 într-un bar din capitala britanică, unde se întâlnise cu un cunoscut.

Arafat s-a îmbolnăvit când se afla în cartierul său general din Ramallah, în Cisiordania asediată de armata israeliană şi a murit pe 11 noiembrie 2004, la Percy, în Franţa.

Dar în ciuda recentei descoperiri a specialiştilor elveţieni, moartea lui rămâne încă un mister. Niciunul dintre cei aproximativ 50 de medici care l-au asistat pe parcursul bolii lui nu au reuşit să precizeze cauza exactă a deteriorării rapide a stării lui de sănătate.

Pentru a confirma acestă nouă ipoteză a auzei morţii lui Arafat, ar trebui exhumate şi analizate rămăşiţele pământeşti ale fostului lider palestinian. Probele prelevate din rămăşiţele lui pământeşti ar trebui să conţină o cantitate foarte mare de poloniu, dacă el ar fi fost otrăvit cu această substanţă. Exhumarea se poate face numai cu acordul văduvei lui.

 

 

 

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
15 oct 21:13
Votează email 0 email
...infirmat informaţiile de presă privind prezenţa poloniului în cadavrul lui Arafat”, a adăugat el. Citeşte şi Enigma morţii lui Yasser Arafat: Liderul palestinian a fost otrăvit cu poloniu Ipoteza otrăvirii lui Yasser Arafat a fost alimentată în...
14 oct 12:29
Votează email 0 email
...type="text/javascript"> Liderul palestinian Yasser Arafat ar fi fost otrăvit cu poloniu radioactiv 210, conform rezultatelor investigaţiei efectuate de o echipă de experţi elveţieni, relatează luni agenţia de...
1
EUR
4.8375
RON
10 Aug
noapte 19 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H