Constanţa a intrat în carantină. Aglomeraţii şi trafic infernal înainte de închiderea oraşului

Municipiul Constanţa a intrat în carantină de vineri seară, după ce rata de incidenţă a trecut de 9 la mia de locuitori, măsura fiind instituită prin ordin al şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat. În oraşul de la malul mării oamenii s-au îmbulzit să îşi cumpere provizii, creând un trafic infernal.

20 nov. 2020, 22:57
Constanţa a intrat în carantină. Aglomeraţii şi trafic infernal înainte de închiderea oraşului

Constanţa a intrat în carantină, iar traficul a fost paralizat pe marile bulevarde, înainte ca orașul să intre în carantină, la ora 20.00. S-a circulat bară la bară în cele mai multe zone, conform publicaţiei Ziuaconstanta.ro.

Constănțenii au ieșit vineri, în ultima zi de „libertate” pentru a-și face cumpărăturile și a-și rezolva problemele. Acest lucru s-a văzut în trafic, oraşul fiind sufocat în cea mai mare parte a zilei.

Joi, prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa, a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în sistem electronic, pentru votarea hotărârii nr. 74 a CJSU Constanța.

Aceasta prevede propunerea instituirii măsurii de carantină zonală a municipiului Constanța, începând cu data de 20 noiembrie a.c., ora 20:00.

Constanţa a intrat în carantină, după ce a depăşit rata de 9 infectaţi la mia de locuitori

Carantinarea municipiului Constanţa a fost propusă şi votată în CJSU, în urma unei analize de risc realizate de DSP Constanţa, analiză avizată pozitiv şi de Institutul Naţional de Sănătate Publică în data de 18 noiembrie.

“Măsura va fi luată ca urmare a depăşirii ratei de incidenţă cumulată, peste pragul de 3/1.000 locuitori. În acest moment, indicele, în reşedinţa de judeţ a ajuns la 9.11/1.000 locuitori. Mai precis, din populaţia totală de 313.088 de locuitori, până în acest moment au fost confirmate, în ultimele două săptămâni, 2.852 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2”, se arată în comunicatul Prefecturii Constanţa.

Sursa citată a precizat că măsura se instituie prin ordin al şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, în baza hotărârii CJSU.

“În propunerea formulată şi votată de CJSU Constanţa se arată că este strict interzisă intrarea/ieşirea din zona carantinată prin alte zone şi căi de acces decât cele deschise circulaţiei publice de pe drumurile naţionale, judeţene şi comunale. De asemenea, circulaţia şi staţionarea în spaţii publice a persoanelor este interzisă, cu excepţia motivelor bine justificate, pe baza Declaraţiei pe proprie răspundere, legitimaţie de serviciu sau a adeverinţei eliberate de angajator”, mai precizează comunicatul.

Citeşte şi: Olguţa Vasilescu îi răspunde lui Iohannis şi apără organizarea Târgului de Crăciun din Craiova