EPIDEMIE CORONAVIRUS. Consilierul unui important lider al Iranului a murit din cauza virusului Covid-19

Unul dintre consilierii ayatollahului Ali Khamenei, liderul suprem al Iranului, a murit, luni, după ce a fost infectat cu noul coronavirus. 66 de persoane au murit şi 1.501 au fost infectate cu noul coronavirus în Iran, a anunţat luni la televiziunea naţională viceministrul Sănătăţii, Alireza Raisi, citat de Reuters.

02 mart. 2020, 10:59
EPIDEMIE CORONAVIRUS. Consilierul unui important lider al Iranului a murit din cauza virusului Covid-19

Mohammad Mirmohammadi, în vârstă de 71 de ani, membru al consiliului iranian, a murit într-un spital de la Teheran. Consiliul avea rolul de a-l sfătui pe liderul suprem Ali Khamenei şi de a media disputele dintre acesta şi Parlament.

Totodată, există și alţi oficiali din Iran care au contactat coronavirus. 

66 de persoane au murit şi 1.501 au fost infectate cu noul coronavirus în Iran, a anunţat luni la televiziunea naţională viceministrul Sănătăţii, Alireza Raisi, citat de Reuters.

”Ultimele cifre pe care le avem sunt 523 de noi infecţii şi 12 noi decese, deci numărul total al persoanelor infectate până acum este 1.501, iar numărul total al deceselor este 66”, a indicat oficialul.

Irak a detectat două cazuri suplimentare de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, ambii fiind persoane care au vizitat recent Iranul, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii. Bilanţul cazurilor a ajuns astfel la 21.

Ambele cazuri noi din Irak au fost detectate în Bagdad. Pacienţii au revenit recent din Iran, a precizat ministerul într-un comunicat. Primul caz din Irak a fost detectat marţi – un student iranian care între timp a fost trimis în ţara sa. Ceilalţi 20 de pacienţi sunt cetăţeni irakieni care au călătorit recent în Iran.

India a anunţat luni alte două cazuri de coronavirus, numărul total al pacienţilor testaţi pozitiv ajungând la cinci, informează Reuters.

Unul dintre noile cazuri confirmate în India a fost detectat în capitala New Delhi, iar al doilea a fost consemnat în statul sudic Telangana, au transmis reprezentanţii guvernamentali printr-un comunicat.

Cei doi pacienţi din India au călătorit în Italia, respectiv Dubai, Emiratele Arabe Unite, se precizează în comunicat. Starea celor doi este stabilă şi ambii sunt monitorizaţi îndeaproape.

În Italia, bilanţul deceselor în urma epidemiei de coronavirus a crescut la 34, cu cinci mai multe în comparaţie cu ziua anterioară, au anunţat oficialii duminică.

India este a doua cea mai populată ţară din lume, după China, ţara în care a izbucnit epidemia de coronavirus. Guvernul indian a sfătuit populaţia ţării să evite călătoriile care nu sunt absolut necesare în ţările cele mai afectate, printre care China, Coreea de Sud, Iran şi Italia.

Bilanţul epidemiei de coronavirus (Covid-19) a depăşit luni pragul de 3.000 de decese la nivel mondial şi continuă să aibă consecinţe grave în întreaga lume, în special în Italia şi Coreea de Sud.

Citeşte şi Bilanţul epidemiei de coronavirus a depăşit pragul de 3.000 de decese la nivel mondial