Epidemie de păduchi în şcolile din Capitală. Medic, despre elevii purtători: „Îi trimit la gaz!” VIDEO

Şcolile de fiţe din Capitală se confruntă cu o invazie de păduchi. Problema este recunoscută atât de părinţi, elevi, cât şi de cadrele medicale ale unităţilor de învăţământ. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului a anunţat că se iau toate măsurile pentru ca problemele să dispară. 

13 ian. 2016, 13:54
Epidemie de păduchi în şcolile din Capitală. Medic, despre elevii purtători: „Îi trimit la gaz!” VIDEO

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar spun că s-au confruntat cu astfel de situaţii, dar că s-au luat măsuri şi că, în prezent, mai există un singur caz la Şcoala nr. 10 Maria Rosetti şi un alt caz la Liceul teoretic Alexandru Vlahuţă.

Reporterii România TV au realizat un material cu camera ascunsă la Şcoala Maria Rosetti din cartierul Dorobanţi. Aici, cea care i-a întâmpinat a fost femeia de serviciu care i-a condus la cabinetul medical al şcolii. Doctorul recunoaşte că sunt probleme cu păduchii.

„Au fost secvenţe: vin, se-mprăştie, pentru că ei sunt mici, fac sportul, intră-n fel şi fel de aglomerări, pleacă de-aici, se duc la after school, se-ntâlnesc cu copii din toate direcţiile”, a spus medicul.

În faţa şcolii, părinţii bârfesc tot pe seama păduchilor. Aceştia spun că la Liceul Alexandru Vlahuţă este un adevărat focar.

Am avut zece cazuri, îi trimit la gaz! Ia gazul, dacă ai de unde. Dai o dată, după aia îl cureţi frumos, mai dai la şapte zile”, spune medicul de la Liceul Alexandru Vlahuţă.

Inspectoratul Şcolar Bucureşti susţine că a luat toate măsurile sanitare.

„La venirea din vacanţe se face un control riguros de colegii de la cabinetele medicale, focarele sunt descoperite în primele două zile când se face controlul, ne informează şi luăm măsuri cu DSP şi spitalele. facem tot ce se poate pentru ca lucrurile să reintre în normalitate”, spune Marian Banu, purtător cuvânt Inspectoratul Şcolar Bucureşti.

În prezent, mai există un focar la Liceul Alexandru Vlahuţă şi unul la Liceul Rosetti.

Citeşte şi