Epidemiolog renumit trage semnalul de alarmă: Avem o creştere cu 70% faţă de acum două săptămâni!

Preşedintele Societăţii Române de Epidemiologie trage un semnal de alarmă. Doina Azoică spune că numărul cazurilor de coronavirus a crescut cu 70% faţă de perioada anterioară de două săptămâni. De asemenea, medicul primar epidemiologic a subliniat faptul că masca de protecţie este o barieră imperfectă, dar reală.

RomaniaTV.net
19 oct. 2020, 08:30
Epidemiolog renumit trage semnalul de alarmă: Avem o creştere cu 70% faţă de acum două săptămâni!

„Este o creștere susținută. Începând cu sfârșitul lunii august, în septembrie și, iată, se continuă și în luna octombrie, sunt creșteri ale ratei de incidență a cazurilor și a deceselor în principiu în toate țările din Europa. Toate înregistrează, cu mici excepții, aceste rate de creștere.”

„Eu iau ca reper incidența la 100.000 de persoane în ultimele 14 zile. De exemplu, pe data de 12 octombrie, aceasta a fost de 168 de cazuri la suta de mii de locuitori în România, ceea ce a însemnat o creștere cu 70% față de perioada anterioară de două săptămâni. De asemenea, am avut o creștere a ratei cumulative a deceselor, tot pe 14 zile, de 25%”, explică președintele Societății Române de Epidemiologie.

Masca de protecţie, o barieră imperfectă, dar reală

„Deja, purtarea măștii nu mai este o noutate, nu mai este o problemă. Deja lumea s-a lămurit în legătură cu faptul că nu aduce prejudicii stării individului. Este o barieră imperfectă, nu poate să fie 100% sigură, dar este o barieră reală, care împreună cu celelalte măsuri creează premisele unei limitări a transmiterii”, a spus Doina Azoicăi, pentru Hotnews.