Epidemiologul Emilian Popovici: Apreciez că vârful valului 4 va fi la mijlocul lui octombrie, apoi numărul infectărilor va scădea accelerat

Unul dintre cei mai cunoscuți epidemiologi români, Emilian Popovici, spune că valul patru va crește în intensitate până la mijlocul lui octombrie, apoi va începe să scadă accelerat.

11 oct. 2021, 10:09
Epidemiologul Emilian Popovici: Apreciez că vârful valului 4 va fi la mijlocul lui octombrie, apoi numărul infectărilor va scădea accelerat

Epidemiologul Emilian Popovici avertizează că valul patru va continua să lovească România cu aceeași intensitate încă două săptămâni. De la începutul lunii noiembrie, numărul infectărilor va scădea constant coborând pentru o perioadă, estimată la câteva luni, la o limită acceptabilă. Rămâne de văzut dacă pentru primăvara anului 2022 va exista sau nu, un al cincilea val.

Valeriu Gheorghiţă confirmă eşecul campaniei de vaccinare: „Nu s-au alocat bani, CNCAV nu a avut fonduri pentru campania de comunicare şi informare”
„Acest val al pandemiei se va autoelimina datorită contagiozității ridicate a variantei Delta care va infecta un număr foarte mare de persoane în timp foarte scurt. În patru luni acest val să va autoelimina, dar nu vor fi zile ușoare. Problema va fi maximă în vârf de val care nu va fi o zi, ci va fi un platou. Eu apreciez că se va ajunge la vârf de val la jumătatea lunii octombrie”, a explicat medicul Popovici.

Ce spune Alexandru Rafila despre un posibil lockdown în România: „Nu am luat măsurile în timp ca să nu ajungem în această situație catastrofală”
Doza a treia de vaccin aduce un beneficiu net pentru toți cei care se vor vaccina împotriva Covid 19, oferindu-le totodată o imunitate mai mare și o garanție că nu vor face boli grave.

„Acel 1% care este infectat va infecta în cazul variantei Delta, alte 8 persoane. E foarte important ca oameni să se vaccineze – doza 3 aduce benefici nete, readuce protecția față de infecție”, a explicat conf. dr. Emilian Popovici de la Societatea Română de Epidemiologie.