Epidemiologul şef al Suediei avertizează: „Este periculos să crezi că un vaccin va rezolva toate problemele”

În timp ce mai mulţi cercetători şi companii farmaceutice sunt într-o cursă contra-cronometru şi anunţă că sunt din ce în ce mai aproape de a dezvolta un vaccin pentru noul coronavirus, Anders Tegnell, epidemiologul şef al Suediei, afirmă că o dată cu apariţia vaccinului pandemia nu va fi eradicată.

RomaniaTV.net
23 oct. 2020, 17:40
Epidemiologul şef al Suediei avertizează: „Este periculos să crezi că un vaccin va rezolva toate problemele”

„Este periculos să crezi că un vaccin împotriva Covid-19 va rezolva toate problemele pe care le presupune boala. Toate vaccinurile au puncte forte și puncte slabe. Un vaccin ne poate oferi posibilitatea de a reduce infecția, dar a scăpa de ea este cu totul altă problemă”, a declarat Tegnell într-un interviu, conform Stiripesurse.ro.

„Aceasta este o boală neregulată. Este dificil să știți ce este corect și greșit, deoarece virusul se răspândește inegal. Dar cred în continuare că putem menține infecția la un nivel ușor de gestionat în Suedia”, spune Tegnell.

Suedia a adoptat o tactică diferită faţă de majoritatea celorlalte ţări europene în combaterea pandemiei, bazându-se pe măsuri voluntare pentru promovarea distanţării sociale. Numărul de cazuri noi a crescut constant în ultimele săptămâni în ţara nordică, dar acestea rămân la niveluri mai mici decât în multe ţări din Europa, unde se stabilesc recorduri în fiecare zi. Suedia a înregistrat în jur de 107.000 de cazuri în total şi aproximativ 5.900 de decese. Miercuri a înregistrat 975 de cazuri noi şi şapte decese, bilanţ mult mai mare faţă de perioada verii.

Citeşte şi: Record de cazuri de COVID-19 în Italia. Numărul zilnic de infectări a depăşit 19.000