Epidemiologul şef al Suediei refuză să recomande măştile: „Este foarte periculos să credem că ar rezolva problema”

Anders Tegnel, epidemiologul şef al Agenţiei pentru Sănătate Publică a Suediei, a declarat pentru Financial Times că "este foarte periculos să credem că măştile ar rezolva problema COVID 19".

RomaniaTV.net
21 aug. 2020, 09:16
Epidemiologul şef al Suediei refuză să recomande măştile: „Este foarte periculos să credem că ar rezolva problema”

Epidemiologul şef al Suediei refuză să recomande oficial purtatul măştilor, spunând că există pericolul ca populaţia să se bazeze prea mult pe protecţia pe care acestea o oferă.

„Este foarte periculos să credem că măştile ar rezolva problema. Măştile pot fi o măsură complementară, atunci când alte măsuri sunt deja implementate. Dar să începi să porţi măşti şi să crezi că eşti în siguranţă şi să aglomerezi autobuzele sau mallurile, asta este categoric o greşeală”, a declarat Tegnel sursei citate.

Tegne, care este considerat artizanul strategiei Suediei de combatere a coronavirusului, adoptând o tactică fără măsuri stricte de distanţare şi închidere a afacerilor, şi-a susţinut punctul de vedere dând exemplul unor ţări ca Spania şi Belgia, care au avut un număr foarte mare de infectări, în ciuda faptului că au recomandat purtarea măştilor.

La începutul lunii, Tegnel a afirmat că până la 30% din populaţia Suediei ar putea fi imunizată pentru Infecţia cu COVID, dar declaraţia nu a fost susţinută de date ştiinţifice.

Pe 20 august Suedia înregistra 85.411 de cazuri de COVID şi 5.802 decese, potrivit datelor de la Johns Hopkins University.

Citeşte şi: Directorul Institutului de Boli Infecţioase din SUA, operat la corzile vocale