Epilarea definitivă: ce implică şi care-i sunt dezavantajele

Am auzit spunându-se foarte multe despre epilarea definitivă, încât fiecare femeie trebuie să știe ce implică și care sunt dezavantajele acestei tehnici de îndepărtare a părului. Înainte de a recurge la această procedură, citește mai multe.  

10 iul. 2017, 08:39
Epilarea definitivă: ce implică şi care-i sunt dezavantajele

Epilarea definitivă: ce implică

1. Epilarea definitivă cu lumină intens pulsată implică: lungime de undă, intensitate, putere, timp de acțiune, timp de relaxare – toate acestea trebuie să fie în conformitate cu grosimea firului de păr, culoarea lui, adâncimea la care se află în derm foliculul pilos și culoarea pielii.

2. Când ne naștem, în dermul corpului nostru există aproximativ 5 milioane de foliculi piloși (rădăcini ale firelor de păr, care se transformă treptat. Prin epilarea definitivă sunt îndepărtați acești foliculi, în locul lor rămânând rămășițe fibrotice, care apar la aproximativ doi ani de la începerea tratamentului. 

3. Epilarea definitivă se realizează  pe parcursul a mai multor ședințe. Procedura implică distrugerea rădăcinilor firelor de păr aflate în derm prin intermediul căldurii și care nu ar trebui să se mai refacă.

4. Ședințele de epilare de lungă durată sunt programate conform unui algoritm ce respectă fiziologia creșterii firelor de păr. Dezvoltarea  firelor de păr cresc are trei faze: creștere, stagnare și regresie.

5. Ședințele de tratament sunt diferite în funcție de zona epilată. Epilarea facială se face la un interval de timp diferit de cele pentru gambe sau axilă. 

Dezavantajele epilării definitive

–    Epilarea definitivă nu este chiar definitivă, deoarece părul nu este îndepărtat, ci redus ca număr. 

–    Pot exista efecte adverse, precum mâncărimi sau umflături, care se pot vindeca mai greu. De asemenea, mai există câteva efecte secundare: arsuri, decolorarea pielii sau infecție. Totul depinde de cum suportă tegumentul și de cât de sensibil este.

–    Epilarea definitivă nu este recomandată persoanelor care au părul de culoare deschisă. De ce? Lumina laserului cade direct pe pigmentul melanină, el fiind cel care dă culoare pielii și părului, ceea ce înseamnă că rezultele vor fi vizibile la persoanele care au o cantitate mare de melanină. De exemplu, cei care au părul de nuanță închisă.

–    Numărul ședințelor diferă de la o persoană la alta.

–    O astfel de intervenție costă. În funcție de suprafața de  pe care vrei să îndepărtezi definitiv firele de păr, prețurile diferă.  

Ce fel de epilare alegi?