Episcopul Huşilor le cere românilor să respecte măsurile de protecţie: „Este absolut necesar să conştientizăm pericolele reale ale pandemiei”

Preasfinţitul Ignatie, episcopul Huşilor, îi îndeamnă pe români să creadă în medici, să respecte măsurile de protecţie şi să conştientizeze pericolele reale ale pandemiei.

20 oct. 2021, 23:40
Episcopul Huşilor le cere românilor să respecte măsurile de protecţie: „Este absolut necesar să conştientizăm pericolele reale ale pandemiei”
Episcopul Huşilor le cere românilor să respecte măsurile de protecţie

Episcopul Huşilor le cere românilor să respecte măsurile de protecţie. Preasfinţitul Ignatie face apel la rugăciune pentru sănătate şi cere tuturor să creadă în medici şi să conştientizeze pericolele reale ale pandemiei.

Episcopul Huşilor le cere românilor să respecte măsurile de protecţie

”Am luat act, cu deosebită îngrijorare, de creşterea exponenţială a numărului persoanelor din cuprinsul judeţului Vaslui, şi din întreaga ţară, infectate cu noul coronavirus şi care suferă de forme grave, umplând până la refuz secţiile ATI ale spitalelor.

Este absolut necesar, în aceste vremuri, să conştientizăm pericolele reale ale pandemiei şi să înmulţim rugăciunile pentru sănătate, să respectăm cu mai multă responsabilitate măsurile de protecţie sanitară şi să ascultăm, cu deplină încredere, de îndemnurile avizate ale medicilor şi specialiştilor din domeniul sănătăţii, uzând de tot ceea ce este necesar pentru împiedicarea   răspândirii virusului SARS-CoV-2 şi revenirea la o viaţă spirituală, culturală, economică şi socială normală”, a transmis, Episcopul Ignatie.

Preasfinţitul spune că ”raţiunea principală care stă la baza respectării acestora este dragostea faţă de aproapele şi conştiinţa faptului că sănătatea este un dar de la Dumnezeu, de care trebuie să avem mare grijă”.

Citeşte şi Reportaj România Tv din mijlocul iadului din spitale. Mărturiile cutremurătoare ale medicilor: „Suntem depăşiţi, dar trebuie să facem faţă”. Imaginile dezastrului din saloane

”În acest context foarte dificil, marcat de suferinţa bolii şi a despărţirii premature de cei dragi, un reazem esenţial îl aflăm în rugăciune. De aceea, îndemnăm stăruitor pe slujitorii sfintelor altare să intensifice programul de slujbă, oficiind mai des, în parohii şi mănăstiri, Sfânta Liturghie şi Taina Sfântului Maslu pentru cei bolnavi şi pentru personalul medical.

Rugăciunea pentru semenii noştri, alături de grija faţă de cei vulnerabili în faţa bolii, pentru care sănătatea este prioritară, dau măsura conduitei creştine iubitoare şi responsabile, oferindu-ne starea de echilibru absolut necesară în această perioadă de timp marcată de tentaţia polarizării”, a mai transmis Episcopul Ignatie.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, peste 17.000 de persoane au fost diagnosticate cu COVID-19 și peste 400 au murit în ultimele 24 de ore după infectarea cu virusul SARS-COV 2.

Până miercuri, 20 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.503.422 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 6.369 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.275.351 de pacienți au fost declarați vindecați.

Citeşte şi Mamă şi fiică, ambele nevaccinate, au murit una lângă alta în UPU: „Fata s-a dus înaintea mamei. Cea care i-a dat viaţă nu a ştiut. Sau poate că da…”


loading...