Mamă şi fiică, ambele nevaccinate, au murit una lângă alta în UPU: „Fata s-a dus înaintea mamei. Cea care i-a dat viaţă nu a ştiut. Sau poate că da…”

Situaţia din spitalele româneşti este dramatică. Pacienţi infectaţi cu COVID sunt internaţi pe bandă rulantă, iar ritmul în care se moare este alarmant şi înfiorător. Medicii sunt epuizaţi, dar oboseală fizică este, adesea, mai puţin copleşitoare decât dramele la care sunt martori aproape în fiecare clipă.

20 oct. 2021, 22:31
Mamă şi fiică, ambele nevaccinate, au murit una lângă alta în UPU: „Fata s-a dus înaintea mamei. Cea care i-a dat viaţă nu a ştiut. Sau poate că da…”

Medicii duc lupte contracronometru, ajung să ventileze manual pacienţii şi nu precupeţesc niciun efort să-i ţină în viaţă. Medicul Dana Cimpoeşu de la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iaşi este clipă de clipă martora dramelor din spitalul în care activează.

A rămas impresionată de un caz pe care l-a avut în ultimele zile. Mamă şi fiică, ambele nevaccinate, au au ajuns împreună la UPU. Ambele au pierdut lupta cu boala, fiica înaintea mamei.

Cel mai tânăr pacient COVID, de 27 de ani, aparent sănătos înainte de pozitivare, era într-o stare gravă. Are tulburări renale, de coagulare, metabolice, necesită o terapie extrem de susţinută pentru o „lingură de viaţă”, pentru a-şi reveni, au spus medicii. Este nevaccinat. Aproape poate la fel ca cei care se agaţă cu mâinile de combinezoanele „cosmonauţilor” şoptindu-şi disperarea: „Salvaţi-mă, vă rog!”. Nevaccinaţi, peste 90%.

Citeste si Reportaj România Tv din mijlocul iadului din spitale. Mărturiile cutremurătoare ale medicilor: „Suntem depăşiţi, dar trebuie să facem faţă”. Imaginile dezastrului din saloane

În ultimul timp se internează familii întregi, iar dramele se derulează pe neştiute. Aşa a fost şi la un cuplu: mama, 56 de ani, fiica de 37 de ani. Amândouă, grav. Tânăra a căpătat şi o miocardită de pe urma Covid, pe lângă plămânii care ajunseseră precum creta. S-a dus înaintea mamei, iar când a închis ochii cea care i-a dat viaţă nu a ştiut. Sau poate că da…”, scrie Ziarul de Iaşi.

Mamă şi fiică nevaccinate au murit

Medicul Dana Cimpoeşu a amintit şi cazu celui mai tânăr pacient COVID din spitalul de la Iaşi, un bărbat de 27 de ani, aparent sănătos înainte de pozitivare. Acesta este nevaccinat şi a ajuns la spital într-o stare gravă. Tânărul are tulburări renale, de coagulare, metabolice, necesită o terapie extrem de susţinută pentru o „lingură de viaţă„, pentru a-şi reveni. Apoi mai sunt cei care se agaţă cu mâinile de combinezoanele medicilor şoptindu-şi disperarea: „Salvaţi-mă, vă rog!”.

Citeste si Octavian Jurma: Vom căra morţii în camioane dacă nu declarăm stare de urgenţă