Episcopul Oradiei l-a vizitat pe Mihăiţă Neşu, în Săptămâna Mare. „O întâlnire cu el e o lecţie de viaţă”

Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, a vizitat luni Fundația Mihai Neșu din Oradea. Ierarhul a adus daruri şi i-a binecuvântat pe pacienţii Centrului de recuperare pentru copii cu dizabilități neuromotorii ocrotit de Sfântul Ierarh Nectarie din cadrul fundației.

03 apr. 2018, 11:58
Episcopul Oradiei l-a vizitat pe Mihăiţă Neşu, în Săptămâna Mare. „O întâlnire cu el e o lecţie de viaţă”

PS Sofronie s-a întâlnit cu Mihai Neșu, fostul fotbalist, fondatorul centrului de recuperare unde copii cu vârste cuprinse între 2 și 14 ani beneficiază de tratamente specifice de recuperare și terapie, cu ajutorul unor cadre medicale specializate.

Este impresionant cum omul acesta, greu încercat, a găsit, cu ajutorul lui Dumnezeu, resursele, nu doar să își poarte cu demnitate propria cruce, ci și să își ajute semenii, îndeosebi pe copiii care au diferite dizabilități și suferințe, unele chiar grele. Este cu atât mai impresionant și cred că este un model pentru noi toți, pentru fiecare creștin în parte, pentru că, până la urmă, orice întâlnire cu Mihai Neșu este o lecție de viață„, a spus Preasfințitul Părinte Sofronie.

Mihai Neşu a declarat că perioada de 2-3 ore petrecută în cadrul centrului este „cea mai frumoasă din zi”.

Așa mi-am făcut și programul meu de recuperare și terapie, ca să vin zilnic la centru și să petrec 2-3 ore, în special ca să mă întâlnesc cu copiii, fiindcă am o mare bucurie în suflet când îi văd cum lucrează, cum evoluează, cum reacționează când mă întâlnesc”.

Fostul fotbalist a afirmat că întâlnirea cu cei mici este plină de satisfacţii şi momente deosebite.

Un băiețel, de exemplu, care vine la centru, de fiecare dată când mă vede mă întreabă dacă pot să merg. Iar eu i-am zis, în glumă, că pot merge singur, dar numai în zilele de joi și vineri. Iar el a ținut minte acest lucru și când îi spun alte zile, atunci el mă corectează și îmi spune că am greșit, că doar joia și vinerea pot să merg”, a spus Mihai Neşu.

Fundația Mihai Neșu a fost înființată de fostul sportiv după accidentul suferit în anul 2011, aducând mângâiere, speranță și bucurie multor copii cu diferite dizabilități neuromotorii din Oradea și Județul Bihor, dar și părinților lor.


loading...
Partenerii noștri