"Epoca de Aur" a fost scoasă la licitaţie VIDEO

Publicat: Sâmbătă, 28 Ianuarie 2012 19:57 // Actualizat: Duminică, 29 Ianuarie 2012 14:09 // Sursa: RTV.net

Daruri primite de Nicolae Ceauşescu de la şefi de state din Asia şi Africa au fost scoase la licitaţie chiar în ziua în care dictatorul ar fi împlinit 94 de ani.

Epoca de aur, la licitaţie. Cadourile primite de Nicolae Ceauşescu au fost scoase la vânzare chiar în ziua în care dictatorul ar fi împlinit 94 de ani. Astfel, s-au pus în vânzare obiecte luxoase şi excentrice primite de familia Ceauşescu de la liderii regimurilor comuniste din Asia şi Africa, dar şi medalii, fotografii şi documente din perioada comunistă din România.

"Calitatea acestor obiecte este indiscutabilă. Este vorba de obiecte oferite dun şef de stat altui şef de stat. În afara valorii istorice au şi valoare artistică", spune Mihai Ştomf, directorul de vânzări al casei de licitaţii.

Printre lucrurile scoase la licitaţie au fost perechea de porumbiţe din argint aurit, primite în dar de la şahul Iranului. Preţul de pornire, o mie de euro. Alte atracţii: tablouri, blănuri şi o casetă de bijuterii decorată în sidef.

La licitaţie a fost prezent şi Prinţul Paul de România, care s-a declarat interesat de tablouri, dar a refuzat să spune pentru ce a licitat, anonimatul fiind prima condiţie a celor care au cumpărat obiectele ce i-au aparţinut lui Nicolae Ceauşescu.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
casă de licitaţie epoca de aur Nicolae Ceauşescu prinţul Paul de România
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8286
RON
04 Apr
noapte 4 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H