Era să-şi piardă viaţa din cauza unui selfie. Un turist a căzut în craterul Muntelui Vezuviu în timp ce încerca să-şi facă fotografia perfectă

Un turist americat a fost la un pas să-şi piardă viaţa, după ce a căzut în craterul Muntelui Vezuviu. Acesta a scăpat telefonul în timp ce îşi făcea un selfie şi a încercat să-l recupereze.

11 iul. 2022, 23:44
Era să-şi piardă viaţa din cauza unui selfie. Un turist a căzut în craterul Muntelui Vezuviu în timp ce încerca să-şi facă fotografia perfectă

Era să-şi piardă viaţa din cauza unui selfie. Este vorba despre un tânăr american în vârstă de 23 de ani. Din fericire, bărbatul a fost salvat de nişte ghizi de pe Vezuviu şi s-a ales doar cu câteva răni uşoare.

Era să-şi piardă viaţa din cauza unui selfie. Păţania unui turist american

Citeşte şi Topul celor mai bune ţări din Europa pentru a călători cu maşina vara asta. Pe ce loc se află România

Tânărul se afla în excursie împreună cu familia lui. Aceştia au reuşit să ajungă în vârful vulcanului, înalt de 1.281 m, care se ridică deasupra orașului Napoli, după ce au ocolit un turnichet pentru vizitatori și au mers pe o potecă pe care accesul turiștilor este interzis.

Tânărul de 23 de ani a vrut să imortalizeze momentul şi să facă un selfie. Într-un moment de neatenţie, acesta a scăpat telefonul din mână, iar când a vrut să-l recupereze s-a dezechilibrat şi a căzut câţiva metri, scrie The Guardian, citat de Digi24.

Din fericire, câţiva ghizi se aflau în zonă şi i-au sărit tânărului în ajutor. Aceştia au intrat în crater şi au reuşit să-l scoată imediat pe turistul american. La faţa locului au ajuns şi poliţiştii, dar şi un elicopter de salvare montană. Tânărul s-a ales doar cu câteva răni uşoare şi a primit îngrijiri medicale la faţa locului.

Atât tânărul, cât şi familia sa, riscă amenzi usturătoare pentru că au intrat într-o zonă interzisă, extrem de periculoasă.

Reamintim că în septembrie 2017, un băiat de 11 ani și părinții săi au murit după ce au căzut în craterul Solfatara di Pozzuoli, unul dintre cei 40 de vulcani din zona Campi Flegrei, la vest de Napoli. Se presupune că băiatul a leșinat din cauza emisiilor de gaze și a căzut în crater. Părinții lui au încercat să-l salveze, dar craterul s-a prăbușit.

Vezuviul este considerat printre cei mai periculoși vulcani din lume.

Citeşte şi Unde se află cea mai frumoasă plajă sălbatică din România şi cât costă o noapte de cazare. Locul pe care e musai să-l vizitezi vara asta