Erdogan a dat ordinul de război! Avioane de luptă, elicoptere şi drone ale aviaţiei turce au lovit ţinte fixe!

Turcia lansează în mod regulat lovituri aeriene în nordul Irakului şi trimite comandouri în regiune în sprijinul ofensivelor sale.

18 apr. 2022, 16:48
Erdogan a dat ordinul de război! Avioane de luptă, elicoptere şi drone ale aviaţiei turce au lovit ţinte fixe!

Erdogan a dat ordinul. Avioane de luptă, elicoptere şi drone ale aviaţiei turce au lovit ţinte ale militanţilor kurzi în nordul Irakului, a anunţat ministrul apărării turc Hulusi Akar, citat de agenţia Anadolu, transmite luni Reuters.

Au fost lovite tabere, tuneluri, adăposturi şi depozite de muniţii în regiunile Metina, Zap şi Avasin-Basyan. La operaţiune au luat parte şi comandouri care ‘au intrat în regiune infiltrându-se pe cale terestră’, a indicat ministrul turc.

Strănepoata fostului lider sovietic Nikita Hruşciov, previziuni despre soarta războiului: „Putin e pregătit să folosească arme nucleare”
‘Până acum, operaţiunea noastră continuă cu succes conform planului. Ţintele identificate în prima fază au fost capturate’, a spus el, fără a preciza dacă au rezultat victime.

Operaţiunea a avut ca scop să ‘prevină atacuri teroriste’ şi să ‘asigure securitatea frontierei noastre’, şi a fost sprijinită de unităţi de artilerie, a mai afirmat responsabilul turc.

Lovitură grea pentru Vladimir Putin. UE a luat în vizor cea mai mare bancă din Rusia, Ursula Von der Leyen cere urgentarea trimiterii de arme grele în Ucraina
Ofensiva se înscrie într-o campanie continuă a Turciei în Irak şi Siria împotriva militanţilor Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) şi a miliţiei kurde siriene YPG (Unităţile de protecţie a poporului), ambele considerate de Ankara grupări teroriste.

Turcia lansează în mod regulat lovituri aeriene în nordul Irakului şi trimite comandouri în regiune în sprijinul ofensivelor sale. Insurgenţa PKK a început în 1984 în sud-estul majoritar kurd al Turciei, iar în conflict au fost ucişi peste 40.000 de oameni.

PKK a fost declarată organizaţie teroristă de către Ankara, Uniunea Europeană şi Statele Unite.