Erdogan, declaraţie incendiară despre relaţia cu Macron: „Soţiile noastre se înţeleg, noi nu!”

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a glumit despre relaţia sa dificilă cu şeful statului francez Emmanuel Macron, spunând la o conferinţă de presă: „Soţiile noastre se înţeleg bine, nu noi”.

07 oct. 2022, 09:58
Erdogan, declaraţie incendiară despre relaţia cu Macron: „Soţiile noastre se înţeleg, noi nu!”

Emine Erdogan, soţia preşedintelui turc, şi Prima Doamnă a Franţei Brigitte Macron întreţin relaţii mai mult decât cordiale, în ciuda tensiunilor regulate dintre soţii lor care au vorbit joi la Praga în cadrul primei întâlniri a Comunităţii Politice Europene.

În noiembrie anul trecut, anturajul lui Emine Erdogan a declarat pentru AFP că relaţiile dintre cele două femei – fotografiate în mod regulat împreună la summituri internaţionale – sunt bune.

Recep Tayyip Erdogan a fost filmat, joi, făcând o glumă la adresa preşedintelui francez, propunând apartenenţa Franţei la Organizaţia Statelor Turce (OET), care include, pe lângă Turcia, ţări vorbitoare de limbă turcă din Asia Centrală şi Azerbaidjan.

Citeşte şi Recep Erdogan a pus piciorul în prag. Mesajul Turciei care cutremură NATO

„Vă aşteptăm aici dacă doriţi”, i-a spus el lui Emmanuel Macron, în prezenţa preşedintelui din Azerbaidjan, Ilham Aliev.

La rândul său, preşedintele francez Emmanuel Macron, care l-a bătut prieteneşte pe spate pe şefului statului turc, a insistat joi cu acesta din urmă asupra necesităţii de a lupta împotriva oricărei „ocoliri” a sancţiunilor dictate împotriva Rusiei, în contextul războiului din Ucraina, transmite BFMTV.

Citeşte şi Macron, avocatul diavolului! „Putin a avut impresia că nu l-a respectat. Aşa gândeşte el, trebuie să înţelegem asta”