Erdogan e hotărât ca Turcia să continue lupta împotriva rebelilor kurzi

Președintele islamo-conservator turc Recep Tayyip Erdogan a promis miercuri continuarea cu "hotărâre" a operațiunilor militare împotriva rebelilor kurzi din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), în contextul în care Turcia se confruntă cu o serie de violențe din partea militanților acestei grupări, transmite AFP, citată de Agerpres. 

12 aug. 2015, 11:45
Erdogan e hotărât ca Turcia să continue lupta împotriva rebelilor kurzi

‘Aceste operațiuni vor continua.(…) Vom duce această luptă cu hotărâre’, a afirmat Erdogan, într-un discurs ținut în fața aleșilor locali reuniți în palatul său de la Ankara, subliniind încă o dată că procesul de pace angajat în 2012 cu gherila kurdă este ‘înghețat’.

Liderul forte al Turciei a adăugat că forțele sale de securitate vor continua campania împotriva rebelilor kurzi până când aceștia vor părăsi teritoriul turc și vor depune armele, potrivit Agerpes.

Ankara a lansat la 24 iulie un ‘război împotriva terorismului’ vizând simultan PKK și gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) în Siria. Însă, în timp ce zeci de raiduri s-au concentrat asupra gherilei kurde, doar trei au fost semnalate împotriva SI.

Un bilanț furnizat la sfârșitul săptămânii trecute de agenția proguvernamentală Anadolu indica 390 de rebeli kurzi uciși în raidurile aeriene asupra unor tabere ale PKK în nordul Irakului și 30 de victime în rândul forțelor de securitate turce.