Erdogan își face praf contracandidatul: ”Oamenii nu vor da țara pe mâna unui bețiv”

Preşedintele islamist al Turciei, Recep Tayyip Erdogan, l-a atacat pe principalul său rival în alegerile de duminica viitoare, social-democratul Kemal Kilicdaroglu.

08 mai 2023, 09:40
Erdogan își face praf contracandidatul: ”Oamenii nu vor da țara pe mâna unui bețiv”

Erdogan l-a numit pe contracandidatul său ”beţiv” şi ”necredincios”, la cel mai mare miting din campania electorală cu o săptămână înainte de alegeri.

Liderul turc, aflat la putere de 20 de ani, a acuzat opoziţia că vrea să divizeze ţara eurasiatică.

”Nu-l vom lăsa pe Kilicdaroglu, care merge cu organizaţii teroriste, să divizeze această ţară”, a declarat Erdogan în timpul unui discurs transmis în direct la televiziunea turcă.

Potrivit liderului turc, la acest miting ar fi participat 1,7 milioane de persoane.

Adresându-se sutelor de mii de susţinători, Erdogan a spus ca Kiliçdaroglu poate să bea cât vrea, oamenii nu vor da ţara pe mâna unui ”beţiv”, calificându-i pe opozanţi drept ”necredincioşi”.

Citește și: Ministrul educației din Serbia a demisionat în urma atacului armat dintr-o școală din Belgrad

Erdogan, care a fost nevoit recent să ia o pauză de la campania electorală din cauza unei probleme de sănptate, este cunoscut pentru retorica sa dură care vizează nu doar opoziţia, ci şi minorităţile, inclusiv comunitatea LGBTQ, notează DPA.

Kilicdaroglu promisese sâmbătă, în cadrul unui miting la Istanbul, că va pacifica şi unifica ţara în cazul unei victorii.

”Eu, împreună cu prietenii mei, voi aduce primăvara în această ţară, voi aduce pacea. Indiferent de cine sunt, ne vom ocupa de problemele tuturor celor care trăiesc în această ţară. Nu vom discrimina niciodată pe nimeni”, a dat asigurări candidatul opoziţiei.

”Voi fi preşedintele a 85 de milioane de oameni. Voi servi 85 de milioane. Nu voi face distincţii şi îi voi îmbrăţişa pe toţi”, a conchis Kilicdaroglu, care conduce în sondaje cu o săptămână înainte de alegerile prezidenţiale şi parlamentare.

Citește și: Atac lângă un centru de migranți din SUA. Șapte persoane au fost ucise și șase au fost rănite de o mașină intrată în mulțime VIDEO