Erdogan, preşedintele Turciei, a reacţionat furios la scandalul de rasism provocat de Sebastian Colţescu

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a reacţionat pe reţelele de socializare după ce Sebastian Colţescu a fost acuzat de rasism la meciul PSG - Istanbul BB.

09 dec. 2020, 00:05
Erdogan, preşedintele Turciei, a reacţionat furios la scandalul de rasism provocat de Sebastian Colţescu

„Reprezentanta noastră condamnă cu tărie remarcele rasiste făcute împotriva lui Pierre Webo, unul din membrii staff-ului tehnic al echipei Başakşehir şi cred că UEFA va face demersurile necesare. Suntem necondiţionat împotriva rasismului şi discriminării în sport şi în toate domeniile vieţii. Nu, rasismului”, a scris Recep Tayyip Erdogan, pe Twitter, referitor la comentariul lui Sebastian Colţescu.

Mai devreme, ministrul turc al Sportului, Mehmet Muharrem Kasapoglu, a reacţionat pe Twitter, după ce arbitrul de rezervă al meciului PSG – Istanbul BB, Sebastian Colţescu, a fost acuzat de rasism.

Citeşte şi Scandal uriaş în Liga Campionilor, din cauza arbitrilor români! Sebastian Colţescu l-a făcut „negru” pe unul dintre fotbalişti! Jucătorii au ieşit de pe teren!

„Rasismul este o crimă împotriva umanităţii! Suntem alături de reprezentanta nostră, Başakşehir”, a scris el.

Meciul PSG-Istanbul BB, din etapa a VI-a, ultima, a Grupei H a Ligii Campionilor, arbitrat de români, a fost întrerupt, în minutul 16, la scorul de 0-0. Basaksehir a părăsit terenul în minutul 21 al meciului cu PSG, după ce arbitrul Sebastian Colțescu a folosit o expresie rasistă la adresa antrenorului secund al grupării turce, Pierre Webo.
Turcii au părăsit terenul după ce arbitrul de rezervă Sebastian Colţescu ar fi folosit un cuvânt rasist la adresa unei persoane din staff-ul echipei din Istanbul.

Oaspeţii au protestat deseori la deciziile arbitrului de centru Ovidiu Haţegan, iar Sebastian Colţescu l-a atenţionat pe central că o persoană din staff-ul echipei turce trebuie sancţionată.