Eric Cantona, preşedinte! Sinteza sportivă a zilei de marţi

Ultimul transfer al lui Dinamo, numele viitorului adversar al lui Lucian Bute sau participarea lui Emanuel Gyenes la Raliul Dakar sunt printre subiectele sportive care au atras atenţia pe 9 ianuarie.

RomaniaTV.net
10 ian. 2012, 21:11
Eric Cantona, preşedinte! Sinteza sportivă a zilei de marţi

Lupta dintre Dinamo şi Steaua, pe piaţa transferurilor, şi-a mai derulat un episod. „Câinii” au oficializat transferul lui Alexandru Curtean, de la FC Timişoara, care a semnat un contract valabil până în 2016. Acesta este al patrulea fotbalist adus în Ştefan cel Mare în această iarnă, după Strătilă, Zuluf şi Ispir.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a anulat decizia prin care Federaţia Internaţională de Box a exclus Federaţia Română de Box din rândul membrilor afiliaţi. În aceste condiţii, România va fi reprezentată sub steag propriu de pugilişti, la Jocurile Olimpice de la Londra. Tot în lumea boxului, Jean Bedard, preşedintele Interbox, a anunţat numele viitorului adversar al lui Lucian Bute. Acesta va fi Carl Froch, finalist al turneului Super Six, cu care va boxa pe 14 aprilie şi 4 august.

Eric Cantona a fost pentru câteva ore „candidat” la preşedinţia Franţei. A fost gluma zilei în sportul internaţional, pentru că, în cele din urmă, s-a dovedit că fostul mare fotbalist a dorit într-o manieră inedită să atragă atenţia asupra situaţiei dificile a oamenilor săraci din Franţa.

Microbiştii care sunt abonaţi RCS&RDS vor avea la dispoziţie un nou canal de sport. Compania a informat  Consiliul Naţional al Audiovizualului că va introduce în grila de programe postul Gsp TV. Este o reintroducere în grilă a acestui post şi e determinată de o decizie a Judecătoriei Sectorului 5. RCS&RDS scosese postul Gsp TV din grilă în mai 2010.

Motociclistul român Emanuel Gyenes a ocupat locul 26 în etapa a 9-a a Raliului Dakar şi se află pe locul 20 în clasamentul general. Etapa a fost câştigată de Cyril Despres, care a revenit în fruntea ierarhiei la secţiunea moto, cu două minute şi 28 de secunde avans faţă de Marc Coma. La secţiunea auto a câştigat Robby Gordon, dar lider rămâne Stephane Peterhansel. Câştigătorul de anul trecut, Nasser Al-Attiyah, a abandonat.