Eroare de pilotaj, cauza oficială a prăbuşirii elicopterului din Ucraina

Şase oficiali de la Ministerul ucrainean de Interne, inclusiv ministrul ucrainean de Interne Denis Monastîrski, se aflau în drum către Harkov în momentul în care elicopterul la bordul căruia se aflau s-a prăbuşit la Brovarî.

24 ian. 2023, 20:37
Eroare de pilotaj, cauza oficială a prăbuşirii elicopterului din Ucraina

Război în Ucraina. Pilotul elicopterului zbura prea jos în condiții de vizibilitate limitată – în ziua aceea era ceață densă – și a observat prea târziu o clădire înaltă. După ce a văzut clădirea, pilotul a făcut un viraj brusc și aeronava a căzut peste o grădiniță din apropiere.

Zelenski, după prăbuşirea elicopterului lângă grădiniţă: „Am pierdut oameni care erau profesionişti, patrioţi”
Potrivit unei surse din Ministerul Afacerilor Interne din Ucraina, pilotul a ales această rută din cauza temerilor de atacuri cu rachete din Belarus. Aceasta ar fi concluzia anchetei preliminare. Din anchetă reiese și că luminile de avertizare de pe clădire au fost oprite din cauza întreruperilor de curent.

Pe 18 ianuarie un elicopter al Serviciului de Stat Ucrainean pentru Situații de Urgență, care transporta oficiali de rang înalt ai Ministerului de Interne ucrainean, s-a prăbușit peste o grădiniță din Brovari. 18 persoane, inclusiv copii, au murit, iar alte 25 de persoane au fost rănite.

Elicopter prăbuşit la Kiev lângă o grădiniţă. Ministrul de Interne, între cei 18 morţi. Reacţia lui Zelenski VIDEO
Ministrul Denis Monastirski era în elicopter cu alte opt persoane. Restul victimelor erau la sol. Au murit și adjunctul ministrului de Interne, Ievhen Ienin, și secretarul de stat Iuri Lubkovici. Elicopterul, o donație din partea Franței, aparținea Serviciilor de Urgență ale Ucrainei.