Eroare INCREDIBILĂ! 10.000 de copii, EXECUTAŢI de FISC. Alocaţiile au fost considerate venituri

Situaţie incredibilă în Argeş. 10.000 de copii sunt somaţi de FISC să achite contribuţia pentru sănătate. Nu este o glumă, ci situaţia reală la care s-a ajuns după ce un program informatic al Ministerului de Finanţe a identificat alocaţiile pentru copii ca fiind venituri ale lor. Ca urmare, până la rezolvarea situaţiei, copiii sunt buni de plată, deşi autorităţile recunosc că situaţia este aberantă.

RomaniaTV.net
07 ian. 2015, 08:06
Eroare INCREDIBILĂ! 10.000 de copii, EXECUTAŢI de FISC. Alocaţiile au fost considerate venituri

Aproape 11.000 de copii din Arges sunt buni de plata, dupa ce au primit de la ANAF instiintari sa achite contributiile la asigurarile de sanatate. Fiecare copil trebuie sa dea inapoi 39 din cei 42 de lei pe care ii primeste drept alocatie.

Fiscul argesean considera ca alocatiile copiilor sunt venituri, asa ca trebuie sa plateasca si contributii la asigurarile de sanatate. Reprezentanti ai ANAF au spus pentru HotNews.ro ca cerceteaza in acest moment situatia ivita si imediat dupa 9,30 vor avea o pozitie oficiala, dupa ce vor studia informarile solicitate din teritoriu.

Potrivit Fiscului, ar fi vorba de o eroare a softului care genereaza aceste instiintari si ca deocamdata nu au fost sesizate situatii similare in alte judete. Potrivit legii, minorii sunt asigurati gratuit in sistemul de sanatate. Statul a trecut, insa, la impozitarea alocatiilor si le cere copiilor aproape toti banii inapoi.