Eroarea din textul OUG 114 care îi afectează pe toţi angajaţii din construcţii. Guvernul a uitat să pună verbul în text, în MO

Publicat: Joi, 10 Ianuarie 2019 12:34 // Actualizat: Joi, 10 Ianuarie 2019 12:35 // Sursa: romaniatv.net

O eroare incredibilă, care îi afectează pe toţi angajaţii din construcţii, a fost făcută la publicarea textului OUG 114/2018. Mai exact, Guvernul a uitat să pună verbul în textul OUG publicat în Monitorul Oficial la procentul cu care ar trebui să scadă CAS pentru angajaţii din construcţii, informează economica.net.

Opinia publică a înţeles, din textul celebrei OUG 114/2018, că, pentru angajaţii din construcţii, se reduce cota contribuţiilor sociale, acesta fiid şi mesajul autorităţilor. Însă, în textul actului normativ, la articolul respectiv nu apare verbul "se reduce".

Iată forma publicată în Monitorul Oficial:

"În perioada 1 ianuarie 2019 - 31 decembrie 2028 inclusiv, pentru persoanele fizice care realizează venituri din salarii și asimilate salariilor realizate în baza contractelor individuale de muncă încheiate cu angajatori care desfășoară activități în sectorul construcții și care se încadrează în condițiile prevăzute la art. 60 pct. 5, cota contribuției de asigurări sociale prevăzută la art. 138 lit. a) cu 3,75 puncte procentuale".
Aşadar, în forma finală, publicată în Monitorul Oficial, se exprimă procentul de scădere al contribuţiei (de la cota standard de 25%), dar în frază nu apare verbul "scade" sau "se reduce", deci, strict legal nu se înţelege, din forma din lege, dacă această contribuţie scade sau nu. 

Informaţia a fost publicată pe facebook de Andi Manciu, angajat în departamentul de comunicare al PNL.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7228
RON
18 Jun
noapte 20 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H