Un vulcan important a erupt în Japonia, autorităţile au ridicat nivelul de alertă. Pietrele sunt aruncate la peste 1 km de munte VIDEO

Un vulcan situat pe o insulă izolată din arhipelagul japonez a erupt la primele ore ale zilei de luni determinând autorităţile să ridice nivelul de alertă.

28 dec. 2020, 13:13
Un vulcan important a erupt în Japonia, autorităţile au ridicat nivelul de alertă. Pietrele sunt aruncate la peste 1 km de munte VIDEO

Vulcanul de pe muntele Otake, din insula Suwanose, a erupt aproximativ la ora 2:48 a.m. (19:48 ora României, duminică), expulzând o coloană de roci şi fum în atmosferă, potrivit agenţiei meteorologice japoneze. Nu au fost raportate victime sau pagube materiale, în urma erupţiei acestui vulcan.

Agenţia a ridicat nivelul de alertă de la 2 la 3 (pe o scară cu 5 trepte), avertizând că regiunile situate la o distanţă mai mică de 2 kilometri de vulcan ar putea fi expuse căderilor de roci vulcanice.

Citeşte şi Fenomen neobişnuit! S-a lăsat întunericul în mijlocul zilei ca urmare a erupţiei unui vulcan

În urma exploziei, coloana de fum s-a ridicat până la o înălţime de 200 de metri în aer, iar pietre de mari dimensiuni au fost aruncate la circa 1,3 kilometri distanţă de craterul vulcanului cu o înălţime de 799 de metri, potrivit agenţiei.

Pe teritoriul Japoniei se află peste 100 de vulcani activi.

Japonia ar putea fi partial distrusa de o eruptie vulcanica masiva in urmatorul secol, ceea ar ar pune in pericol aproape toata populatia de peste 127 de milioane de locuitori, potrivit unui nou studiu realizat de catre oamenii de stiinta de la Universitatea Kobe. „Nu este o exagerare sa spunem ca o colosala eruptie vulcanica ar putea rade Japonia de pe suprafata Pamantului”, sustin Yoshiyuki Tatsumi, profesor de stiintele naturii de la Universitatea Kobe, si asociatul sau Keiko Suzuki, autorii unui studiu.

Imagini de la erupția de luni dimineața: