Escroci care cereau bani în numele primarului Piedone, prinşi de poliţie. Află cum acţionau

Două persoane care cereau, în numele primarului sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, donaţii "în scopuri umanitare" de la comercianţii din Piaţa Berceni 2, au fost identificate, vineri, de poliţiştii locali.

01 nov. 2013, 14:58
Escroci care cereau bani în numele primarului Piedone, prinşi de poliţie. Află cum acţionau

„Vineri, 1 noiembrie a.c., un echipaj al Poliţiei Locale Sector 4 a identificat pe şos. Berceni, în zona Pieţei Berceni, două persoane care, pretinzând că reprezintă o fundaţie ce desfăşoară activităţi umanitare pe raza Municipiului Piteşti, solicitau sume de bani, în numele primarului Cristian Popescu-Piedone„, se arată într-un comunicat al primăriei sectorului 4.

Cei doi escroci cereau donaţii în sprijinul unor cazuri umanitare pe care le prezentau ca fiind „disperate” şi care ar fi necesitat, urgent, intervenţii chirurgicale în străinătate.

CITEŞTE ŞI Suspecţi de înşelăciuni prin telefon cu metoda „premii de fidelitate”, reţinuţi de poliţişti

Suspecţii au fost predaţi poliţiştilor Secţiei 26, care au preluat ancheta.

„Nu contest activitatea în scop umanitar a fundaţiei respective, rămâne ca Poliţia Naţională să constate dacă într-adevăr sunt colaboratori sau doar pretind, la fel cum au pretins şi că eu aş avea vreo implicare. Ceea ce este incorect şi împinge demersul acestora către escrocherie este folosirea numelui meu pentru a impresiona, fapt care îi şi încadrează în clasa infracţională”, a declarat Cristian Popescu-Piedone.