Suspecţi de înşelăciuni prin telefon cu metoda „premii de fidelitate”, reţinuţi de poliţişti

Doi bărbaţi, suspectaţi de comiterea mai multor infracţiuni de înşelăciune prin intermediul telefonului, au fost reţinuţi de poliţişti în timp ce se aflau într-un oficiu poştal din Constanţa, de unde urmau să ridice 1000 de lei, trimişi de o victimă care credea că a câştigat un premiu de 10.000 de euro.

RomaniaTV.net
16 oct. 2013, 11:24
Suspecţi de înşelăciuni prin telefon cu metoda „premii de fidelitate”, reţinuţi de poliţişti

Suspecţii, în vârstă de 43 şi respectiv 52 de ani, unul din judeţul Constanţa, altul din Bacău, vor fi prezentaţi miercuri instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru înşelăciune.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, din primele verificări efectuate a reieşit că cei doi au înşelat cu 1.500 de lei două persoane din judeţele Prahova şi Timiş, fapte comise în perioada 10-14 octombrie 2013, cu ajutorul unui individ care este arestat la Penitenciarul Tulcea.

CITEŞTE ŞI: ATENŢIE! Metoda „scrisorilor nigeriene” revine în actualitate

Prin metoda „premii de fidelitate”, credulii sunt convinşi să trimită diverse sume de bani pentru ca, ulterior, să poată intra în posesia unor premii de mii de euro oferite de operatori de telefonie mobilă sau fixă.

Cercetările în acest caz continuă pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi stabilirea întregii activităţi infracţionale a acestora.

CITEŞTE ŞI: Doi artişti cunoscuţi de la noi, folosiţi de ESCROCI pentru înşelătorii online