Escrocul Madoff a încercat să se sinucidă împreună cu soţia sa VIDEO

Ruth Madoff, soţia renumitului escroc Bernard Madoff, a declarat că, sub presiunea opinie publice, a luat mai multe pastile cu soţul său, însă tentativa lor de sinucidere a fost ratată.

RomaniaTV.net
27 oct. 2011, 06:27

Ruth Madoff, soţia renumitului escroc Bernard Madoff, condamnat la închisoare în Statele Unite ale Americii pentru desfăşurarea unei scheme piramidale, a declarat că ea şi soţul ei au încercat să se sinucidă împreună.

„Nu ştiu a cui a fost ideea, dar am decis să ne sinucidem pentru că ceea ce s-a întâmplat a fost îngrozitor”, a povestit Ruth Madoff. „Am primit apeluri telefonice oribile. Mesaje de ură, care depăşeau orice şi am spus… nu pot continua aşa”, a explicat ea.

Ruth şi soţul ei, Bernard Madoff, au luat un pumn de pastile, unele dintre ele Ambien (sedativ) şi posibil Klonopin (anticonvulsivant). Ea îşi aminteşte că nu a băut alcool de teamă să nu vomite. „Am luat ce aveam, el a luat mai multe”, a declarat ea.
Femeia a povestit că totul s-a întâmplat în ajunul Crăciunului dar că „tratamentul” nu a funcţionat. „Am luat pastile şi ne-am trezit a doua zi … A fost un gest impulsiv şi sunt bucuroasă că ne-am trezit”, a adăugat ea.
Bernard (Bernie) Madoff este un fost finanţist american, director (neexecutiv) la NASDAQ (bursă de mărfuri electronică din Statele Unite ale Americii) despre care s-a descoperit că, într-o carieră de 48 de ani, a delapidat 65 de miliarde de dolari, devenind astfel cel mai mare escroc din istorie. La 71 de ani a fost judecat, găsit vinovat la unsprezece capete de acuzare şi condamnat la 150 de ani de închisoare.
Principala manevră de operare folosită de Madoff în operaţiunile de delapidare a fost schemă piramidală denumită schemă Ponzi, similară activităţilor FNI sau Caritas.