Eşec de proporţii al FBI, cel mai mare din ultimii 30 de ani. Doi agenţi au fost ucişi în timpul unui raid, în Florida

Biroul Federal de Investigaţii (FBI) din SUA a anunţat că doi agenţi ai săi au fost ucişi şi alţi trei au fost răniţi marţi în timpul unui raid la o locuinţă din oraşul Sunrise, din statul Florida.

02 feb. 2021, 20:20
Eşec de proporţii al FBI, cel mai mare din ultimii 30 de ani. Doi agenţi au fost ucişi în timpul unui raid, în Florida

Ofiţerii FBI au fost împuşcaţi la ora locală 06.04 (ora 13.04, ora României), în timp ce încercau să pună în executare un mandat de percheziţie emis de un tribunal în legătură cu fapte violente împotriva unor copii, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Persoana vizată de mandatul de percheziţie a murit de asemenea în schimbul de focuri, a precizat FBI.

Împuşcăturile au avut loc în complexul de apartamente Water Terrace din Sunrise, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Sunrise, Otishia Browning-Smith. Persoana căutată de ofițeri se baricadase înuntru. Complexul de apartamente ueste o comunitate închisă de lux, cu un centru de fitness, piscină și spa și terenuri de tenis, spune site-ul său web . Sunrise, un oraș de aproximativ 84.000 de oameni începând cu recensământul din 2010, este situat la aproximativ 16 km nord-vest de Fort Lauderdale din sudul Floridei.

Citeşte şi Povestea incredibilă a răpirii guvernatoarei din Michigan. Cum a aflat FBI-ul de planul teroriştilor

Identitatea victimelor nu a fost făcută publică. Potrivit FBI, doi dintre agenţii răniţi se află în stare stabilă la spital, iar în acest caz a fost deschisă o anchetă.

Este primul incident major căruia îi cad victime agenţi ai FBI în timpul misiunii în ultimii ani. De altfel Miami Herald scrie că este unul dintre cele mai mari eşecuri din istoria recentă a FBI, primul după cel de aproape 35 de ani, când de asemenea, doi agenţi au fost omorâţi într-un schimb de focuri în timpul unui jaf bancar, în sudul oraşului Miami. Uciși în acea confruntare au fost agenții speciali Ben Grogan și Jerry Dove. Grogan, în vârstă de 53 de ani, un veteran aflat de două decenii în serviciul FBI, poreclit Doctorul, se afla la distanţă de doar un an de pensionare când a murit. În schimbul de focuri au mai fost răniţi alți cinci agenți, scrie Miami Herald.

Citeşte şi Român arestat de FBI, după asaltul susţinătorilor lui Trump asupra Capitoliului. Ce acuzaţii i se aduc

Totul s-a petrecut în dimineața zilei de 11 aprilie 1986 şi a fost un moment decisiv în istoria FBI. Întâmplarea a determinat biroul să se asigure că toți agenții sunt mai bine înarmați, înlocuind revolverele de calibru 38 cu pistoale semiautomate de 9 mm.