Eşec în urma licitaţiei de titluri de stat. Ministerul Finanţelor a primit de la bănci mai puţin de o treime din suma cerută

Publicat: Luni, 28 Ianuarie 2019 18:26 // Actualizat: Luni, 28 Ianuarie 2019 18:26 // Sursa: romaniatv.net

Ministerul Finanţelor a respins, luni, ofertele primite de la bănci la licitaţia de titluri de stat cu scadenţa în septembrie 2031, prin care ar fi vrut să se împrumute cu 400 de milioane de lei, în condiţiile în care a primit mai puţin de o treime din suma cerută, potrivit datelor anunţate, luni, de Banca Naţională a României (BNR).

Foto: stiripesurse.ro

Ministerul a anunţat că "respinge în totalitate ofertele de cumpărare transmise considerându-le la un nivel neacceptabil al preţului ofertat".

Obligaţiunile au o rată a cuponului de 3,65%, iar statul a primit oferte în valoare de 123,175 milioane de lei, adică 30,8% din suma cerută.

În luna ianuarie, au fost mai multe licitaţii la care statul nu a reuşit să obţină de la bănci suma cerută, în contextul în care randamentele sunt în creştere.

Reticenţa băncilor de a cumpăra titluri de stat a venit în contextul în care statul a anunţat, în decembrie 2018, introducerea unei taxe suplimentare pe active, inclusiv pe titluri de stat.

Băncile sunt cei mai importanţi investitori în titluri de stat româneşt, acestea fiind urmate de fondurile de pensii.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7274
RON
19 Aug
noapte 15 °
zi 32 °
Ultimele joburi adaugate
24 H