Este definitiv: Relu Fenechiu rămâne în închisoare cu regim închis

Relu Fenechiu îşi va petrece următorii cinci ani de închisoare într-un regim închis, după ce magistraţii Judecătoriei Iaşi au respins cererea fostului deputat pentru a-şi executa pedepasa în regim semi-deschis.

04 mai 2014, 09:19
Este definitiv: Relu Fenechiu rămâne în închisoare cu regim închis

Relu Fenechiu îşi motiva cererea pe baza unui comportament „exemplar” şi afirmând că nu prezintă „niciun risc” pentru celalalte persoane încarcerate în Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Iaşi, scrie adevărul.ro.

De asemenea, Relu Fenechiu mai invocă vârsta şi starea de sănătate ca motive pentru schimbarea regimului, precizând şi că este o persoană cu “o carieră bine definită”.

Citeşte şi Relu Fenechiu vrea să fie psiholog în puşcărie. Îl recomandă „calităţile intelectuale şi studiile superioare”

“În cazul meu puteţi constata că se conturează un portret al unui om care, prin maniera de asumare a regulilor de detenţie, începând chiar din prima lună de detenţie, prin nivelul de educaţie, calităţile intelectuale pe care le am, prezintă o capacitate, disponibilitate şi voinţă pentru reeducare şi reintegrare socială. În plus, datorită pregătirii mele profesionale şi a studiilor superioare pe care le-am absolvit, prezint abilităţi care mă recomandă pentru includerea în programe educaţionale, de asistenţă psihologică şi asistenţă socială care pot fi desfăşurate într-un regim semi-deschis”, menţiona Fenechiu.