Este diferenţa de vârstă o problemă în cuplu?

Să luăm un posibil scenariu: eşti părinte, iar frumoasa ta fată de 16 ani tocmai ţi-a confirmat ceea ce bănuiai de mult şi anume că are o relaţie cu vărul celei mai bune prietene ale sale. Pâna aici, nimic rău, doar că băiatul acesta are 27 de ani. Dar de ce foarte mulţi părinţi reacţionează negativ la o asemenea situaţie? Oare exagerează sau chiar există un potenţial pericol pentru copilul lor?

RomaniaTV.net
26 apr. 2012, 06:08
Este diferenţa de vârstă o problemă în cuplu?

Din nefericire, părinţii au dreptate de cele mai multe ori, deoarece o relaţie atât de dezechilibrată în ceea ce priveşte vârsta partenerilor, poate avea mai multe consecinţe negative:

Copilul nu este un egal într-o asemenea relaţie. Prin faptul că este mai mare şi posibil să aibă chiar şi propriile resurse financiare, partenerul mai în vârstă poate ajunge să dicteze ceea ce trebuie şi nu trebuie făcut în relaţia lor, iar ea, de multe ori, va presupune că el are dreptate doar prin prisma faptului că el este mai în vârstă. De asemenea, independenţa financiară îl va ajuta pe el să o impresioneze mult mai uşor, chiar şi prin lucruri mărunte, cum ar fi cumpărarea unui bilet de cinema sau a unei perechi de pantofi.

Diferenţele comportamentale. Deoarece el o va introduce în cercul său de prieteni, fata nu va mai
reacţiona în concordanţă cu vârsta ei, ci va încerca să se integreze printre amicii şi cunoştintele lui. În acest fel, în scurt timp, persoanele de vârsta ei vor părea copilăroase şi plictisitoare, ceea ce o va face să nu îşi mai dorească o relaţie cu un băiat de vârsta ei.

Citeşte aici mai mult