Este din nou doliu în lumea medicală din România. S-a mai stins un medic renumit

Este iar doliu în medicina românească. După ce medicul Horia Cioflan s-a stins, iar la două zile mama lui, medic și ea, astăzi a mai venit o veste tristă. A murit medicul prof dr. Radu Voiosu.

28 ian. 2024, 14:45
Este din nou doliu în lumea medicală din România. S-a mai stins un medic renumit

Lumea medicală din România a fost lovită iar de o veste tristă. După ce săptămâna aceasta a murit medicul Horia Cioflan, iar la distanță de două zile și mama sa, medic și ea, astăzi a venit vestea morții doctorului prof dr. Radu Voiosu.

Acesta a fost unul dintre cei mai buni medici de la Spitalul Colentina. Era un om vesel, bun, profesionist, dedicat profesiei sale și un coleg desăvârșit.

Vestea plecării sale din această lume i-a întristat profund pe colegii săi, care au transmis un mesaj extrem de emoționant.

‘Cu adânca tristețe anunţăm dispariția Profesorului Radu Voiosu, vineri, 26 ianuarie. Produs al şcolii de Medicină internă fondate ȋn Spitalul Colentina de către Profesorul N. Gh. Lupu şi elev al Profesorului Ion Bruckner, Profesorul Radu Voiosu şi-a desfăşurat aici principala activitate medicală, ȋnfiintând secția de gastroenterologie şi fiind unul dintre pionierii endoscopiei digestive din România.

Medic strălucit, a iubit să-şi transmită știința generațiilor de studenți şi de medici pe care i-a format, într-o lungă carieră universitară, care ȋl poartă până ȋn Panteonul Universității de Medicină şi Farmacie Carol Davila.

Noi, prietenii, colegii şi elevii Domniei sale, ni-l vom aminti ca pe Omul bun, medicul excepţional ȋnvăţând continuu, inflexibil ȋn corectitudine, incomod pentru impostori, modest şi altruist, care ne-a sprijinit ȋn permanenţă ȋn timpul vieții şi care ne-a lăsat o moștenire nepreţuită : Gastroenterologia modernă naţională.

Se spune că un om nu moare până nu este uitat. Cât vom fi noi pe aici, nu veți muri Domnule Profesor Radu Voiosu”, au scris colegii medicului.

Povestea cumplită din spatele morții medicului Horia Cioflan. Când a aflat de decesul fiului, și mama acestuia, medic pediatru, și-a dat ultima suflare

Medicul Cioflan Emil Horia, un profesionist desăvârșit în domeniul obstetricii-ginecologiei și una dintre figurile de referință în Europa din acest domeniu, a părăsit această lume la vârsta de 57 de ani. El și-a găsit sfârșitul pe patul de spital, după mai multe luni în care a fost în comă, cauzată de un infarct violent. Mama sa a murit chiar în ziua înmormântării fiului.

Cum să înțelegi că mama lui, dna. Dr. pediatru Stefania Cioflan, a murit în ziua în care îi era înmormantat băiatul???!!! Nu a putut duce durerea, era de o blândețe ieșită din comun, a spus de la primul infarct să i se ia inima din piept pentru băiatul ei, oricum ea va muri, dacă el moare. MAMĂ…..iar Horia era copia ei fidelă: blând, senin, mereu pus pe glume, profesionist, cu mare har în a vindeca….tare dragi îmi erau și îmi vor fi…”, a scris pe Facebook Iuliana Niță.