Povestea cumplită din spatele morții medicului Horia Cioflan. Când a aflat de decesul fiului, și mama acestuia, medic pediatru, și-a dat ultima suflare

În lumea medicală este un doliu apăsător, după ce vestea că medicul Horia Cioflan a murit, după mai multe luni de chin. La doar două zile distanță, și mama acestuia, medic pediatru, Ștefania Cioflan, și-a dat ultima suflare pe patul de spital.

26 ian. 2024, 15:19
Povestea cumplită din spatele morții medicului Horia Cioflan. Când a aflat de decesul fiului, și mama acestuia, medic pediatru, și-a dat ultima suflare
Povestea cumplită din spatele morții medicului Horia Cioflan. Când a aflat de decesul fiului, și mama acestuia, medic pediatru, și-a dat ultima suflare

Medicul Cioflan Emil Horia, un profesionist desăvârșit în domeniul obstetricii-ginecologiei și una dintre figurile de referință în Europa din acest domeniu, a părăsit această lume la vârsta de 57 de ani. El și-a găsit sfârșitul pe patul de spital, după mai multe luni în care a fost în comă, cauzată de un infarct violent.

Citește și: O cunoscută cântăreață de muzică populară este în doliu. Primele declarații după pierderea sfâșietoare: „Nu mă așteptam vreodată să simt atâta durere”

Povestea cumplită din spatele morții medicului Horia Cioflan: și mama acestuia a murit

Drama familiei și a cunoscuților, dar și a celor care l-au cunoscut și apreciat la justa valoare, a fost amplificată de încă o tragedie. Îngenuncheată de durere la aflarea veștii că fiul său este în comă, Ștefania Cioflan, medic pediatru, a suferit și ea un infarct și a ajuns la spital. Când a primit vestea pe care niciun părinte nu ar vrea să o primească vreodată, aceea că fiul său a trecut la cele veșnice, aceasta nu a mai suportat durerea și, chiar în ziua înmormântării medicului Horia Cioflan, și-a dat ultima suflare. Din păcate, nu a reușit să își ia rămas bun de la copilul său, însă cei doi s-au reunit în Ceruri și vor fi împreună pe vecie.

Cum să înțelegi că mama lui, dna. Dr. pediatru Stefania Cioflan, a murit în ziua în care îi era înmormantat băiatul???!!! Nu a putut duce durerea, era de o blândețe ieșită din comun, a spus de la primul infarct să i se ia inima din piept pentru băiatul ei, oricum ea va muri, dacă el moare. MAMĂ…..iar Horia era copia ei fidelă: blând, senin, mereu pus pe glume, profesionist, cu mare har în a vindeca….tare dragi îmi erau și îmi vor fi…”, a scris pe Facebook Iuliana Niță.

Medicul Horia Cioflan a murit la doar 57 de ani

Cu o vastă expertiză în chirurgia robotică, chirurgia oncologică ginecologică, chirurgia laparoscopică și histeroscopică, doctorul Horia Cioflan a lăsat o amprentă semnificativă în comunitatea medicală din România. Vestea tragică a trecerii sale la cele veșnice a adus o adâncă tristețe și doliu în rândul colegilor, pacienților și a comunității medicale în general.

A fost mai mult decât un doctor… a fost un Om excepțional, cu mâini de aur și har pentru profesie, mereu cu zâmbetul pe buze, un medic dedicat vieții ce a făcut minuni acolo unde totul părea imposibil, în mii de cazuri rezolvate cu final fericit!!! Vestea asta m-a șocat….ce tragedie!!! Lui ii datorez venirea pe lume a minunii mele mici, fiul meu Eduard, ce a rezistat unei sarcini extrem de dificile gratie acestui profesionist plecat prea devreme din lumea asta !!! Ce distanta mica e uneori între naștere și moarte!!! Drum lin in lumina medicului Horia Cioflan și doamnei Cioflan, mama care a plecat sa-l vegheze printre îngeri!!!”, a scris și Adriana Bahmuțeanu pe Facebook.

Originar din comuna Padeș, județul Gorj, doctorul Cioflan și-a câștigat respectul și prestigiul prin abilitățile sale remarcabile în domeniul obstetricii-ginecologiei. Recunoscut ca unul dintre cei mai buni specialiști din acest domeniu din Europa, el a fost o sursă constantă de inspirație pentru tinerii medici și o forță în îmbunătățirea practicii medicale în România.

Vestea tristă primită în acest început de an a fost trecerea la cele veșnice a domnului doctor HORIA CIOFLAN. A fost unul dintre cei mai buni medici ai României, care a salvat sute de mii de pacienţi din situaţii extrem de grave. Domnul doctor Horia a răspuns tot timpul la solicitarea noastră, mereu dispus să ne ajute de câte ori sunam de aici, din Cloșani pentru cineva, pentru un apropiat, pentru o rudă, auzeam o voce caldă: «Da dragă, să vină mâine la mine, nicio problemă». Avea o disponibilitate fantastică pentru consăteni și nu numai. A fost un om foarte bun, care iubea oamenii și natura, plin de viață, bun la suflet și veșnic vesel. Așa o să mi-l amintesc mereu pe doctorul Horia Cioflan. Dumnezeu să-l odihnească!”, a transmis pe pagina sa de socializare fostul primar al comunei Padeș, Antonie Serafim.

Medicul Horia Cioflan nu a fost doar un înger ce a salvat mii de vieți, ci și un om dedicat meseriei și familiei sale. În aceste momente dificile, gândurile și rugăciunile tuturor cunoscuților se îndreaptă către familia îndurerată care a pierdut două suflete mult prea devreme.

Citește și: Doliu în Familia Regală a României. A murit în străinătate