Este extrem de uşor să salvezi toate pozele! Aşa nu le mai pierzi niciodată

Indiferent dacă smartphone-ul este singura cameră foto sau ai un DSLR, trebuie să ştii cum faci backup gratuit tuturor fotografiilor tale în cloud.

26 iul. 2015, 15:44
Este extrem de uşor să salvezi toate pozele! Aşa nu le mai pierzi niciodată

Amintirile sunt cele mai importante. De nimic nu ţi se rupe sufletul mai tare decât de fotografiile pe care le-ai făcut în concediu anul trecut într-o ţară în care poate nu vei mai ajunge prea curând. E fabulos de trist să faci o nuntă sau un botez în 2015 şi să nu mai ai fotografiile. Cu toate acestea, e un scenariu foarte posibil, dacă nu îmbrăţişezi cu două mâini ideea de backup. Hard disk-urile se pot defecta, un stick îl poţi pierde, iar, în circumstanţele potrivite, un laptop poate fi furat. Nici nu vreau să mă gândesc la un telefon pe care îl scapi în apă sau îi dai de pământ din greşeală. 

Am insistat până în acest moment în numeroase articole pe adopţia unei soluţii de stocare în cloud. Multe dintre ele oferă şi planuri gratuite, iar servicii precum Google Drive sau iCloud sunt integrate la nivelul sistemului de operare dacă folosiţi Android sau iOS. Microsoft OneDrive face o treabă foarte bună atât pe Windows Phone, cât şi pe Windows sau alte platforme mobile. 

Problema cu toate acestea, dacă o putem numi astfel, este preţul. Deşi acesta e în continuă scădere şi în timp se poate amortiza fără nici un fel de dubiu, în momentul în care trebuie să cheltui o sumă de bani pentru un serviciu opţional, tinzi să crezi că se poate şi fără.