Este iarnă în toată regula la munte. Ploile au făcut prăpăd pe litoral VIDEO

În timp ce la munte este iarnă în toată regula, ploile au făcut prăpăd pe litoral. Un sat din judeţul Constanţa a fost acoperit de grindină. Cinci persoane, printre care şi doi copii, au fost evacuate dintr-o casă afectată de viitură. 

RomaniaTV.net
26 oct. 2020, 10:54
Este iarnă în toată regula la munte. Ploile au făcut prăpăd pe litoral VIDEO

La munte este iarnă în toată regula. A început să ningă în munții Bucegi, mai exact pe Vârful Omu. Temperaturile în această zonă ajung la zero grade, destul de ridicate pentru această perioadă, spun specialiștii.

În timp ce la munte ninge, în judeţul Constanţa a plouat cu găleata. 

Cinci persoane, printre care doi copii, au fost luni evacuate de pompieri şi sunt în siguranţă, după ce accesul în locuinţa lor, din satul Palazu Mic – comuna constănţeană Mihail Kogălniceanu, a fost blocat de grindină în urma unei viituri, stratul de gheaţă atingând în unele zone din localitate grosimea de un metru.

„Viitura a afectat o locuinţă în care se aflau 5 persoane (3 adulţi şi 2 copii). Stratul de grindină acumulat s-a revărsat în gospodărie şi a blocat accesul în casă. Toate persoanele care se aflau în interior au fost evacuate şi sunt în siguranţă, fără probleme medicale”, a informat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, din cauza viiturii produse, trei maşini au fost mutate la o distanţă de zeci de metri, fiind afectate, totodată, mai multe clădiri.

În unele zone, stratul de grindină a atins grosimea de un metru, iar pompierii au acţionat pentru crearea unui culoar necesar scurgerii apei acumulate.

„Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis o avertizare hidrologică Cod Galben care vizează posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile mici din judeţele Tulcea şi Constanţa”, a menţionat IGSU.

Citeşte şi PROGNOZA METEO 26 octombrie-8 noiembrie. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni