Este important să te hidratezi imediat ce te trezești. Ce beneficii ai dacă începi ziua cu un pahar de apă

Un pahar de apă, pe stomacul gol, la prima oră a dimineții, poate avea efecte benefice asupra organismului.

10 nov. 2022, 08:56
Este important să te hidratezi imediat ce te trezești. Ce beneficii ai dacă începi ziua cu un pahar de apă

Chiar dacă este foarte importantă și cu toții știm asta, sunt puțini cei care consumă cantitatea recomandată de apă de șapte-opt pahare pe zi, potrivit digi-world.tv.

Apa consumată pe stomacul gol, imediat ce te trezești, are un rol mal important decât pare și este foarte ușor de îndeplinit.

„Unul dintre cele mai bune sfaturi este să bei apă la prima oră, întrucât ajută la hidratarea celulelor, fiind absorbită foarte repede. Hidratarea este unul dintre lucrurile cheie pentru a-ți menține corpul sănătos și, prin urmare, și pentru a crește șansele de a trăi o viață mai lungă”, spune Vicky Godfrey, cofandatoarea unui serviciu care creează sfaturi de stil de viață sănătos pe baza ADN-ului.

Citește și: Ceaiul care tratează rapid răceala şi gripa. Tratează durerile de cap şi previne îmbătrânirea

„Când te trezești, după ce toată noaptea nu ai consumat nimic, un pahar cu apă la temperatura camerei este o modalitate grozavă de a-ți reface și hidrata celulele. Un alt beneficiu al acestei rutine este că ajută la echilibrarea sistemului limfatic, o parte vitală a sistemului imunitar”, a mai explicat Godfrey, potrivit express.co.uk.

Pentru ca apa să aibă un plus de beneficii, puteți adăuga o felie de lămâie. Potrivit unui studiu apărut în Jurnalul de Nutriție și Metabolism, femeile care consumă zilnic lămâie și fac exerciții fizice au o tensiune arterială mai mică decât cele care nu aveau acest obicei. Apa și lămâia pot fi combinate pentru a profita de avantajele fiecăreia.

Citește și: Pune două lingurițe de ulei într-o cană de cafea și vei avea parte de o surpriză inedită. Trucul te va scăpa de multe probleme