Ceaiul care tratează rapid răceala şi gripa. Tratează durerile de cap şi previne îmbătrânirea

Odată cu venirea toamnei suntem predispuși la răceli. Acest ceai este un aliat în lupta cu răceala și gripa.

08 nov. 2022, 10:09
Ceaiul care tratează rapid răceala şi gripa. Tratează durerile de cap şi previne îmbătrânirea

Ceaiul care tratează rapid răceala și gripa. Acest ceai este recomandat de specialiști datorită proprietăților sale care sunt mult mai cunoscute odată cu venirea sezonului rece.

Totodată, acest ceai tratează durerile de cap și previne îmbătrânirea prematură. Este vorba de ceaiul de mușețel.

Ceaiul care tratează rapid răceala și gripa. Ceaiul de mușețel este recomandat de specialiști datorită proprietăților sale miraculoase.  Acesta ajută la reducerea durerilor de cap, afecțiuni foarte frecvente în cazul unei răceli puternice. În combinație cu lămâia și câteva lingurițe de miere, ceaiul de mușetel este un bun antiseptic și calmează senzația de usturime în gat, potrivit artaceaiului.ro

Nu pune niciodată miere în ceaiul fierbinte! Greșeala toxică pe care o fac majoritatea oamenilor

Totodată, ceaiul de mușețel combate insomnia, stresul și oboseala cronică. Medicii recomandă o cană de ceai de mușețel persoanelor care suferă de insomnii.

Pe lângă beneficiile menționate mai sus, ceaiul de mușețel este și un calmant universal. De asemenea, datorită conținutului ridicat de antioxidanți, ceaiul care tratează rapid răceala și gripa contribuie la reducerea tensiunii arteriale și la menținerea colesterolului în limite normale.

Nu arunca frunzele de gutui! Au puternice proprietăţi medicinale. Ceaiul care vindecă bolile ficatului

Mulți ne dorim să rămânem mereu tineri și cu un aspect al pielii sănătos. Ceaiul care tratează rapid răceala și gripa, ceaiul de mușețel, previne îmbătrânirea prematură a pielii. Potrivit unui studiu realizat în Germania, o cană de ceai de mușețel pe zi previne îmbătrânirea prematură și instalarea afecțiunilor care vin cu înaintarea în vârstă.

Ceaiul de mușețel este cunoscut ca fiind o soluție pentru durerile menstruale, deoarece substanțele active din plantă relaxează mușchii uterului și calmează crampele.

Ceai de musetel, ca remediu pentru afectiuni
Indiferent de forma sub care este administrat, musetelul este folosit cu succes in ameliorarea simptomelor provocate de diverse afectiuni, de la ulcer si indigestie, pana la hemoroizi, anxietate sau probleme digestive.

Ajuta la buna functionare a sistemului cardiovascular
In ceaiul de musetel exista o mare cantitate de antioxidanti, flavonoizi, care si-au demonstrat eficienta in scaderea tensiunii arteriale si in mentinerea unui nivel normal al colesterolului.

In unele situatii, reduce si incetineste efectele ostoporozei
Osteoporoza este definita de pierderea densitatii osoase ca urmare a procesului natural de imbatranire, fiind o problema de sanatate care creste riscul de producere a fracturilor. Exista studii recente care au demonstrat ca ceaiul de musetel poate sa aiba un efect antiestrogenic si ca poate sa favorizeze astfel cresterea densitatii osoase.

Imbunatateste sanatatea sistemului digestiv
In afara de faptul ca ceaiul de musetel are un efect benefic asupra digestiei, este de ajutor si in scaderea riscului de aparitie a tulburarilor gastrointestinale. Datorita proprietatilor sale antiinflamatorii, ceaiul de musetel este eficient pentru ameliorarea crampelor si a diareei. Exista si studii care au demonstrat ca ceaiul de musetel poate sa inhibe acididatea din stomac si bacteriile care pot sa provoace ulcerul stomacal.

Este eficient impotriva insomniei
Apigeninul este un antioxidant pe care il contine ceaiul de musetel si care are un efect calmant, ajutandu-va sa va odihniti. Studii efectuate recent au aratat ca antioxidantul ajunge la receptori din creier, reducand astfel starea de anxietate si permitandu-va sa dormiti mai bine. Pentru ca efectul sa fie cel dorit, este recomandat sa mentineti prima cura de aproximativ o saptamana si jumatate.

Ceai de musetel pentru sanatatea tenului si parului
In situatia persoanelor la care apar pete pe piele din cauza expunerii la soare, musetelul poate fi de ajutor pentru a uniformiza pielea afectata de hiperpigmentare. De asemenea, produsele care contin musetel ajuta la diminuarea semnelor de imbatranire prematura si protejeaza impotriva poluarii si a razelor ultraviolete. Ceaiul de musetel are efecte benefice si asupra podoabei capilare, intarind radacina firului de par si facandu-l mai fin.

Cum se prepara corect ceaiul de musetel?
Puteti prepara ceai de musetel atat din pliculete, precum si din florile uscate sau abia culese ale acestei plante medicinale. Desigur, cele mai multe persoane prefera pliculetele, insa puteti incerca sa culegeti musetelul chiar dumneavoastra din cand in cand. Este recomandat sa lasati la infuzat aproximativ cinci minute inainte de a consuma ceaiul. Nu trebuie sa il beti cat este inca fierbinte si este ideal sa beti ceaiul fara sa il indulciti, dar ii puteti pune totusi putina miere.

Ceai de musetel: contraindicatii
Specialistii recomanda femeilor insarcinate si celor care alapteaza sa nu bea ceai de musetel, pentru ca acesta poate sa treaca in laptele matern si sa efecteze negativ sistemul digestiv al copilului. De asemenea, exista studii care au demonstrat ca ceaiul de musetel nu este benefic pentru persoanele cu astm si nici pentru cele care au alergie la polenul de musetel. Printre efectele adverse, in aceste situatii, se numara atat tulburari respiratorii cat si cutanate.