Este oficial! Anunţ de la Guvern: Noi condiţii pentru popriri pe conturile persoanelor fizice şi juridice

Publicat: Miercuri, 15 Mai 2019 15:43 // Actualizat: Miercuri, 15 Mai 2019 17:52 // Sursa: romaniatv.net

Veşti bune pentru români de la Guvern. Gata cu blocarea conturilor pentru micile datorii către Fisc. Ministerul Finanţelor a ridicat semnificativ pragul de la care ANAF pune poprire pentru a recupera în forță banii. E valabil și pentru firme.

Finanţele promit o schimbare importantă: nu mai blochează conturi pentru datorii mai mici de 1.500 de lei pentru persoane fizice, 10 mii pentru firme mici. Ministrul spune că a semnat deja ordinul. Aşteptăm confirmarea intrării lui în vigoare.

Ne așteptăm aşadar ca modificările să intre în vigoare în scurt timp. E nevoie însă ca ordinul să fie publicat mai întâi în Monitorul Oficial, scrie digi24.ro.

Astfel, ANAF nu ar mai pune poprire pe conturile bancare ale persoanelor fizice pentru datorii către stat mai mici de 1.500 de lei. În acest caz, plafonul a fost majorat de la 100 lei. Este plafonul impus în luna martie, tot printr-un ordin semnat de ANAF.

Modificări apar și în cazul firmelor mici, totalul datoriilor către stat sub care nu va mai fi instituită poprire bancară ar urma să urce la 10.000 de lei.

Iar în cazul companiilor mari și mijlocii, plafonul urcă la 40.000 de lei. Față de plafonul de1.500 lei în cazul companiilor mjlocii sau plafonul de 3000 lei în cazul companiilor mari.

Plafoanele la instituirea de popriri au devenit necesare după ce ANAF a ajuns în situația de a emite înștiințări de popriri pentru sume de 1 leu firmelor, în contextul în care și expedierea plicului costă mai mult.

Popririle instituite de ANAF pe conturile persoanelor fizice și pe conturile firmelor pentru sume mici datorate statului reprezintă o problemă de mai mulți ani. Poprirea este instituită de ANAF rapid, însă ridicarea popririi este un proces greoi. În acest timp, activitatea firmelor este afectată, în multe cazuri chiar grav.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ANAF anunţ Guvern popriri
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8068
RON
28 Feb
noapte 1 °
zi 10 °
Ultimele joburi adaugate
24 H