Este oficial. Eurodeputaţii au votat la Strasbourg în favoarea reformei drepturilor de autor. Ce se întâmplă cu taxa pe link

Publicat: Miercuri, 12 Septembrie 2018 15:10 // Actualizat: Miercuri, 12 Septembrie 2018 15:10 // Sursa: romaniatv.net

Eurodeputaţii au votat miercuri în favoarea reformei dreptului de autor, proiect care a stârnit controverse fără precedent între artişti şi editori de presă pe de o parte, şi ginganţii online pe de altă parte, notează AFP.

Reuniţi în şedinţă plenară la Strasbourg, eurodeputaţii au aprobat o nouă versiune a textului respins pe 5 iulie, care crează în special un nou "drept vecin" pentru editorii de presă.

Acest vot deschide calea negocierilor cu Consiliul Uniunii Europene (reprezentat de 28 de state membre, care au ajuns deja la un compromis pe 25 mai) şi Comisia europeană, pentru a conveni asupra unui text definitiv.

Potrivit Reuters, 438 de voturi au fost în favoarea proiectului, în timp ce 226 de voturi au fost "împotrivă", cu 39 de "abţineri". Următorul pas îl reprezintă negocierile cu Comisia europeană şi cele 28 de state UE pentru a ajunge la un numitor comun înainte de modificarea legilor privind drepturile de autor.

Dezbaterea s-a centrat în jurul a două articole, unul care ar putea obliga Google, Microsoft şi alţi giganţi online să-i plătească pe editori pentru afişarea de fragmente de conţinut (taxă pe link). Celălalt articol se referă la filtrarea obligatorie a încărcării, care ar obliga platforme online cum ar fi YouTube, GitHub şi Instagram să instaleze filtre pentru a împiedica utilizatorii să încarce materiale cu drepturi de autor sau să ceară licenţe pentru a afişa conţinut.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
drepturi de autor editori Facebook google presă publicitate
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8582
RON
18 Sep
noapte 14 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H