Este oficial, meciul Mayweather-McGregor va avea loc în această vară. Anunţul a fost făcut de boxerul american

Americanul Floyd Mayweather, unul dintre cei mai buni pugiliști din istorie, a anunțat oficial, miercuri, la 20 de luni de la ultima sa luptă, că va reveni în ring pentru a-l înfrunta pe irlandezul Conor McGregor, starul artelor marțiale mixte (MMA), într-un meci de box inedit și foarte așteptat, care va avea loc pe 26 august, la Las Vegas (Nevada).

15 iun. 2017, 06:16
Este oficial, meciul Mayweather-McGregor va avea loc în această vară. Anunţul a fost făcut de boxerul american

Este oficial!„, a scris Mayweather pe contul său Instagram, sub o fotografie cu afișul luptei. „Meciul va avea loc„, a confirmat la rândul său McGregor, pe pagina sa Twitter. Negocierile dintre taberele celor doi luptători au durat aproximativ un an, principalul obstacol în calea semnării contractului reprezentându-l sumele care urmează să revină fiecăruia dintre ei. Deși au refuzat să dezvăluie detaliile financiare, ambele părți s-au declarat mulțumite de acordul încheiat, notează Reuters.

Nimeni nu este supărat în legătură cu această afacere„, a declarat președintele circuitului UFC, Dana White.

Toată lumea este fericită„, a precizat la rândul său conducătorul companiei Mayweather Promotions, Leonard Ellerbe.

În vârstă de 39 ani, Floyd Mayweather s-a retras din activitate în septembrie 2015, după ce a fost campion mondial la cinci categorii diferite de greutate și a rămas neînvins ca profesionist, impunându-se în toate cele 49 de meciuri disputate.

McGregor (28 ani), are în palmares 21 de victorii și 3 înfrângeri. El este marea vedetă a circuitului UFC, principalul organizator de lupte MMA. Ca și Mayweather, irlandezul și-a făcut un nume prin stilul său de luptă, aroganța și declarațiile sale zgomotoase. El este campion UFC la categoria ușoară, reușind un KO în numai 13 secunde, în decembrie 2015, un record în disciplina sa.

Pentru a stabili cine este cel mai bun luptător al momentului, Mayweather și McGregor se vor înfrunta la o greutate fixată la 69,8 kg, într-un ring de box, în cadrul T-Mobile Arena din Las Vegas (Nevada), după regulile nobilei arte.

Mayweather pornește ca mare favorit în acest meci, fiind un pugilist extrem de experimentat, în timp ce McGregor și-a făcut un nume într-un sport interzis în anumite țări și care diferă destul de mult de box.

Americanul, supranumit „Money”, a câștigat aproximativ 800 milioane dolari în cursul carierei sale, fiind cel mai bine plătit boxer din istorie. El urmează să primească o bursă de 100 milioane dolari în urma meciului cu McGregor, în afara procentului care îi va reveni din rețetele de televiziune și publicitate, care se anunță fără precedent pentru un meci de box.

Unii analiști estimează să rețetele totale ale acestei lupte se vor apropia de 650 milioane dolari, fiind astfel mai mari decât cele generate de „meciul secolului'”, câștigat în mai 2015 de Mayweather în fața filipinezului Manny Pacquiao.