Este oficial. Parlamentarii pot fi numiţi în Consiliile de Administraţie din subordinea Parlamentului

Camera Deputaţilor a adoptat marţi un proiect de lege care prevede că nu sunt incompatibili funcţionarii publici parlamentari desemnaţi, prin act administrativ, să facă parte din consiliile de administraţie ale regiilor autonome sau societăţilor aflate în subordinea, sub autoritatea sau sub controlul Camerei Deputaţilor, Senatului ori Parlamentului.

RomaniaTV.net
16 apr. 2019, 13:09
Este oficial. Parlamentarii pot fi numiţi în Consiliile de Administraţie din subordinea Parlamentului

Proiectul de lege completează, în acest sens, art. 10 din Legea nr. 7/2006 privind Statutul funcţionarului public parlamentar.

Conform celor adoptate, nu se află în situaţie de incompatibilitate funcţionarul public parlamentar care este desemnat printr-un act administrativ, emis în condiţiile legii, să facă parte din consiliile de administraţie ale regiilor autonome sau societăţilor aflate în subordinea, sub autoritatea sau sub controlul Camerei Deputaţilor, Senatului sau Parlamentului, după caz, ori din cadrul unor organisme sau organe colective de conducere constituite în temeiul actelor normative în vigoare şi aflate sub control parlamentar. De asemenea, nu este incompatibil funcţionarul public care este reprezentantul secretarului general al Camerei Deputaţilor în Consiliul de Administraţie al Regiei Autonome „Monitorul Oficial”.

Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.